Finlandiya NATO üyeliği kabul edildi mi? Finlandiya NATO üyesi olacak mı?

Dünya gündeminin birinci sırasında yer alan Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği konusunda yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Finlandiya’nın NATO üyesi olup olmayacağı merak ediliyor. Peki Finlandiya NATO üyeliği kabul edildi mi? Finlandiya NATO üyesi olacak mı? Konu hakkında öne çıkanlar haberimizde...

17.05.2022-17:21 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-17:21) Finlandiya NATO üyeliği kabul edildi mi? Finlandiya NATO üyesi olacak mı?

Rusya Ukrayna savaşının etkilerinin kendilerine sıçramasından korkan İsveç ve Finlandiya, NATO’ya üye olmak için geçtiğimiz haftalardan itibaren resmi görüşmelere başlamıştı. Bir çok NATO üyesi ülke Finlandiya NATO üyeliği konusunda olumlu görüşler belirtse de Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyesi olmasına olumsuz yaklaştığını ifade etmişti. İnsanlar ise ‘’Finlandiya NATO üyeliği kabul edildi mi? Finlandiya NATO üyesi olacak mı?’’ soruyla konu hakkında arama motorları üzerinden araştırmalarını sürdürüyor.

Finlandiya NATO üyeliği kabul edildi mi?

NATO üyesi olmak isteyen Finlandiya, bu konuda parlamento düzenlediklerini ve Finlandiya’nın NATO üyesi olması yönünde karar alındığını açıkladı. Fakat Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine sıcak bakmıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda olumlu düşünceler içerisinde olmadıklarını söyleyerek ‘’Parlamentolarında teröristleri getirip konuşturtuyorlar, özel davetler çıkartıyorlar. Hatta PKK yanlısı teröristler var parlamentoda. Biz bunların neyine güveneceğiz? Pazartesi Türkiye'ye geleceklermiş. Bizi ikna etmeye mi gelecekler? Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar. Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bu süreçte bir güvenlik örgütü olan NATO'ya girmelerine biz 'evet' demeyiz. Çünkü o zaman NATO teröristlerin temsilcilerinin yoğunlaştığı bir yer haline gelir. Buna evet demek mümkün değil. Bir sokulduğumuz yerden bir daha sokulamayız." ifadelerine yer verdi.

Finlandiya NATO

4 Nisan 1949 yılında kurulan ve tam adı Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü olan NATO’nun günümüz itibariyle üyeleri şu şekilde:

ABD

Almanya

Arnavutluk

Belçika

Birleşik Krallık

Bulgaristan

Çek Cumhuriyeti

Danimarka

Estonya

Fransa

Hırvatistan

Hollanda

İspanya

İtalya

İzlandaa

Kanada

Karadağ

Kuzey Makedonya

Letonya

Litvanya

Lüksemburg

Macaristan

Norveç

Polonya

Portekiz

Romanya

Slovakya

Slovenya

Türkiye

Yunanistan

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal