Fındık bahçesini saran domuzlar geleceklerine pişman oldu! Domuzlardan kurtulmak için böyle plan görülmedi

Ordu'da bulunan bir fındık bahçesine yıllardır gelen domuzlardan bıkan üretici zekasını kullanarak akıl almaz plan yaptı. Yılların acısını çıkaran üretici bahçesine 50 adet led lamba, alarm sistemi ve çakar lambalar yerleştirerek domuzlardan kurtuldu.

18.07.2022-16:32 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-16:32) Fındık bahçesini saran domuzlar geleceklerine pişman oldu! Domuzlardan kurtulmak için böyle plan görülmedi

Ordu Altınordu ilçesinde bulunan Saraycık Mahallesi'nde yaşayan Necdet Pala, yıllarca bahçesine gelen domuzlardan kurtulmak için planlar yaparken sonunda etkili çözüm buldu. Mahsüllerine zarar veren domuzlardan bıkan Pala'dan akıl almaz yöntem geldi. 

Domuz kovan yöntem geldi 

Fındık bahçesine 50 adet led lamba, bir adet alarm sistemi ve çakar lambaları koyan Necdet Pala, 5 yıldır mücadele verdiği domuzlara zarar vermeden bahçesinden bu yöntemle uzaklaştırdı. 

''Artık rahatlıkla fındık topluyoruz''

Fındık bahçesi sahibi Necdet Pala, “Otomatik siren var, onlar 15 dakika çalışıyor 15 dakika bekliyor. Renkli oldukları için domuzlar bahçeye girmiyor. 5 yıldır rahat bir şekilde fındık topluyoruz” ifadelerini kullandı. 

Domuzlara zarar vermeden uzaklaştıran bu sistem ise 20.00 - 07.00 saatleri arasında devam etmektedir. Pala, “Elektrik kesildiği zamanda da akülü sisteme geçiyor ve çalışmaya devam ediyor” açıklamasında bulundu. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal