Filonun en güçlüsü gemisi Abdülhamid Han yeni görevi için hazır

Geçtiğimiz yıl ilk görevini için Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanı'ndan hareket eden Abdülhamit Han Sondaj Gemisi, yeni görevi için rota değiştiriyor. İşte detaylar…

10.08.2023-15:40 - (Son Güncelleme: 10.08.2023-15:48) Filonun en güçlüsü gemisi Abdülhamid Han yeni görevi için hazır

Geçtiğimiz yıl göreve başlayan ve büyük ses getiren Abdülhamit Han Sondaj Gemisi, Akdeniz’deki yeni görevine hazırlanıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Abdülhamit Han Sondaj Gemisi'nin yeni görevine başlayacağını duyurmuştu.

Abdülhamit Han Sondaj Gemisi yeni göreve hazırlanıyor

İHA’da yer alan habere göre; Abdülhamit Han Sondaj Gemisi yeni görevi için gün saymaya başladı. Hareket için Mersin limanında bekleyen Abdülhamit Han Sondaj Gemisi hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Bayraktar, "Arama üretim filomuza katılışının birinci yıl dönümünde Abdülhamid Han Sondaj Gemimiz Akdeniz'deki yeni görevine 'Vira Bismillah' diyerek başlıyor. Pruvası neta, dümeni viya, rüzgârı da kolayına olsun" açıklamasında bulundu. 

Filonun en güçlüsü

Abdülhamid Han, Türkiye'nin 4 gemilik sondaj filosunun en güçlü gemisi. Gemi 238 metre uzunluğa, 42 metre genişliğe sahip. Yüksekliği ise 112 metre. 12 bin 200 metrede sondaj yapabilme kabiliyetine sahip geminin mürettebat kapasitesi ise 200. 9 katlı gemide bir de helikopter pisti bulunuyor. Geminin, sahip olduğu üstün teknoloji ile dünyada da sayılı sondaj gemileri arasında olduğu belirtiliyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal