Filmleri aratmayacak dolandırıcılık: 500 milyon TL’lik vurgun yaptılar

Ankara’da filmleri aratmayacak bir dolandırıcılık olayı meydana geldi. Bir eski bankacı ve nüfus memurunun liderlik yaptığı çete, bankaları işsizler üzerinden kredi çekerek tam 500 milyon lira dolandırdı. Ankara yapılan vurgunun detayları ortaya çıktı. Polis 11 ay boyunca takibe aldığı çeteye operasyon düzenledi. Çete liderinin de aralarında bulunduğu 17 kişi tutaklardı.

18.04.2023-12:26 - (Son Güncelleme: 18.04.2023-14:22)

Ankara'da filmleri aratmayacak olay! İşin içinde eski bir bankacı ve nüfus memuru var, dudak uçuklatan vurgun

Mynet’te yer alan habere göre Ankara’da bir eski bankacı, bir nüfus memuruyla dolandırıcılık çetesi kurdu. Sonrasında bankaları dolandırarak tam 50 milyon liraya yakın vurgun yaptı.

Filmleri aratmayacak olay

İşsizler yüksek maaşlı işleri varmış gibi göstererek üzerine kredi çektiler. 500 milyon liralık vurgunun sonrasında polisin düzenlediği operasyonlarla çökertildiler. Ankara’da filmleri aratmayacak bir dolandırıcılık yaşandı. İşinde uzman eski bir bankacı ve nüfus dairesinde çalışan bir memurla dolandırıcılık çetesi kurdu.11 ay boyun takip edildiler

Bankaları dolandırmayı hedefleyen çete, öncelikle işsiz ve üzerinde bir mal varlığı bulunmayan kişileri alıp Ankara'ya getiriyordu. Onları fason şirketlerde çalışıyor gibi gösterip hesaplarına dolgun maaşlar yatırıyordu. Hal böyle olunca bu kişilerin bankalardaki kredi notları da yükseliyordu.

Son ve vurucu darbeyi işsizlere yaptırıyorlardı

Çeteye dahil olan işsizler, havalimanından lüks minibüslerle alınıyor, lüks otellerde ağırlanıyordu. Nüfus memuru çete lideri onlar adına sahte adresler üretiyor, hepsi için hayali bir yaşam tasarlıyordu. Sistemin açıklarını bilen eski bankacı ise son ve vurucu darbeyi işsizlere yaptırıyordu. Kredi notları iyice yükselen şüpheliler daha sonra aynı anda birçok bankadan kredi başvurusu yapıyordu. Krediler çıktığında onları diğer dolandırıcılarla aralarında bölüşüyorlardı.

Filmleri aratmayacak dolandırıcılık

500 milyon TL’lik vurgun

Show Haber'in haberine göre polis çeteyi mercek altına aldı. 11 ay boyunca izledi, sonra da 70 kişilik örgüte operasyon yapıldı. Çetenin 500 milyon TL'lik vurgun yaptığı ortaya çıktı. Yakalananlardan aralarında çete liderlerinin de bulunduğu 17 kişi tutuklandı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal