Film Yönetmeni Sahneler Yüzünden Tutuklandı, Cinayetle Suçlandı!

Sahnelerinin gerçekçiliğinden dolayı yönetmenin başı belaya girdi. 1980 yapımı İtalyan korku filmi, dünyanın pek çok yerinde yasaklı filmler arasında.

28.10.2020-15:49 - (Son Güncelleme: 28.10.2020-15:47) Film Yönetmeni Sahneler Yüzünden Tutuklandı, Cinayetle Suçlandı!

1980 yapımı İtalyan korku filminin sahneleri öylesine gerçekçiydi ki, filmin yönetmeni cinayet ile suçlanarak tutuklandı. Birçok ülkede yasaklı filmler arasında yer alan Cannibal Holocaust isimli korku filminin yönetmeni Ruggero Deodato cinayetle suçlanarak tutuklandı.

Film, vizyona girdiği dönemde İtalya, Birleşik Krallık ve Avustralya da dahil olmak üzere çok sayıda ülkede yasaklandı. Filmdeki sahneler o kadar gerçekçiydi ki filmin yönetmeni İtalya'da cinayetle suçlandı.

Filmde yer alan oyuncular mahkemeye çıkarak yaşadıklarını hâkime kanıtlamaya çalıştılar. Film, kayıp bir belgesel film ekibini aramak için Amazon yağmur ormanına giren New York Üniversitesi'nden bir grup antropoloğu anlatıyor.

Cinayetle suçlanan yönetmen Deodato, masum olduğunu kanıtlamak için filmdeki ürkütücü birçok sahneyi tekrar düzenledi. Filmdeki tüm oyuncular, ölmediklerini ispatlamak ve ifade vermek için mahkemeye gitmek mecburiyetinde kaldı.

Ayrıca kanlı ve son derece gerçekçi olan şiddet sahnelerini tasarlamak için kullanılan özel efekt yöntemleri de mahkemede ayrıntılarıyla ifade edildi. Deodato aleyhindeki cinayet suçlamaları düştü ancak film hala dünyanın pek çok ülkesinde yasak.

CANNIBAL HOLOCAUST KONUSU NEDİR?

Güney Amerika’ya çekime gittikten sonra kaybolan bir film ekibinin araştırılmasını konu ediniyor. Olayı araştıran profesör, film ekibinin çevrede yaşayan yerlilerin keyfini kaçırdığını ve bunun karşılığında onların yamyam yüzleriyle karşılaştıklarını öğreniyor. Üstelik bu bilgiyi geride kalan video kasetlerden almak zorunda kalıyor!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal