28.06.2022-10:10 (Son Güncelleme:28.06.2022-13:30)


1

Uzun yıllar Türker İnanoğlu ile çalışan Cüneyt Arkın bu süreçte birbirinden başarılı yapımlara imza atmıştı.



2

Bugüne kadar 100'den fazla dizi ya da filmde oynayan Cüneyt Arkın'ın vefat etmesi sinema camisanı derinden sarstı.



3

Yol arkadaşının ölümüyle ilgili konuşan İnanoğlu şunları söyledi; "Cüneyt Arkın, sinemaya girdiği günden beri arkadaş olduğum bir kişiydi. 32 film çektik. İran'a, Tahran'a, Roma'ya birçok Avrupa ülkesine gittik. Kendisi çok hırslıydı ve mesleğini çok seviyordu. Aslında bir tıp doktoruydu, baştan itibaren yapmadı doktorluğu, kendini sanata verdi.



4

Her zor durumda ilk koşan kişinin Cüneyt Arkın olduğunu söyleyen İnanoğlu "Betül Hanım'la evlatlarının şahidi bendim. Birkaç kere kötü durma düştüm, ilk gelen Cüneyt Arkın oldu ama ben gidemedim, ben de hastayım. Allah rahmet eylesin." dedi.



5

Tam bir Türk ve memleket sevdalısı olduğunu söyleyen İnanoğlu 2 yılda 30 film çektik. Roma'da yayıldı, filmciler arasında 'çok güzel bir adam var' diye sete çalışmalarımızı seyretmeye yapımcılar geliyordu. Ama istemedi oraları da, 'ben kendi memleketimde yaparım' dedi." açıklamasıyla herkesi derinden sarstı.



6

Yurt dışında da ünü yayıldığını söyleyrek şu sözleri kullandı; "Dışarıdan çok teklif geldi. Filmleri yurt dışında gösterildi. Bir filmde yönetmenliğini ben yapıyordum."



7

Ayrıca Cüneyt Arkın'ın hayatını kurtardığı bir anısı da anlatan İnanoğlu şu sözlerle konuşmasını bitirdi; " Set aralarında müsait bir alanda top oynardık, yemek paydosunda. Bir top göğsüme geldi, nefes alamaz duruma geldim. Cüneyt nefes antrenmanı yaptırdı, hastaneye götürdü hayatımı kurtardı."



8

Büyük dostunun ölümüyle yıkılan İnanoğlu ailesine baş sağlığı diledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr