Film gibi Olay: Almanya’yı dolandıran 2 Türk! Interpol peşlerine düştü...

Almanya’da 8 milyon eurodan fazla parayla kayıplara karışan Yasemin Gündoğan’ın ardında Almanya’da bir dolandırıcılık haberi daha gündeme geldi. 44 yaşındaki Orhan Ünal, kurduğu paravan şirketler üzerinden elde ettiği milyon eurolarla kayıplara karıştı.

09.12.2023-12:36 - (Son Güncelleme: 09.12.2023-12:42) Film gibi Olay: Almanya’yı dolandıran 2 Türk! Interpol peşlerine düştü...

Almanya'nın Bremen kentinde çalıştığı para taşıma şirketinden 8 milyon euro (yaklaşık 230 milyon lira) çaldığı ileri sürülen Yasemin Gündoğan’ın olayının çözüme kavuşmadan, 44 yaşındaki Orhan Ünal’ında kurduğu paravan şirketler üzerinden elde ettiği 45 milyon euro ile ortadan kaybolduğu öğrenildi. Interpol'ün peşine düştüğü Ünal'ın Antalya'da görüldüğü iddia edildi.

Evlerini kiralamak için geldi

Interpol peşine düştüğü 44 yaşındaki Orhan Ünal'ın Antalya'da görüldüğü iddia edildi. 2 yıldır izine rastlanamayan Ünal’ın Antalya'da görüldüğü söylentilerinin üzerine tekrar gündeme geldi. Öğrenilen bilgilere göre Ünal'ın Antalya Konyaaltı'nda olan evlerini kiraya vermek için şehri ziyaret ettiği iddia edildi.

Onur Ünal

‘‘Hiçbir zaman gerçek bir iş insanı olmadı’’

Yakınlarından gelen bir başka iddia ise ‘‘Ünal'ın 45 milyon euroluk dolandırıcılığı önceden planladı. Ünal, hiçbir zaman gerçek bir iş insanı olarak iş yapmak istemedi. En başından beri hukuk dışı yollarla milyonluk vurgun yapmayı planladı ve buna uygun ortaklar alarak bir çete kurdu. Planı için paravan sahte şirketler kuruldu. Bunlar için genel müdür ve imzacısı kendisi oldu, tüm para hareketlerini kontrol etti. Alman maliye sisteminin açığını da kullandı. Önce paraları aldı ardından maliyeye bildirimleri geciktirdi. Paravan şirketlerle inşaat ya da başka büyük iş yapan firmalara sahte faturalar kesti, karşılığında büyük paralar aldı.

Kesilen fatura dudak uçuklattı

Sözcü TV'nin haberine göre vurgunun sadece KDV ve vergi geliri boyutunun 45 milyon euro olduğu öne sürülüyor. Kesilen fatura tutarının 300 milyon euroyu aştığı tahmin ediliyor. Ünal'ın paraları özel kuryelerle Türkiye'ye kaçırdığı ihtimali üzerinde duruluyor. Kurye uçaklar ya da mafya birimlerinin kendisine yardım ettiği tahmin ediliyor.

Yasemin Gündoğan

Orhan Ünal hakkında iddialar bu şekildeyken, peki Yasemin Gündoğan hakkında nasıl detaylar ortaya çıkmıştı?

Bremen'de doğan Yasemin Gündoğan bir süre kafelerde çalıştıktan sonra 2019'da para taşıma şirketi olan Loomis Deutschland'da işe başladı. Merkez Bankası'ndan Transfer edilen paraları bankalar için paketlemek ve ATM için para kasetlerini doldurmakla görevliydi. 2 yılın ardından çalışma sistemini tamamen çözen Gündoğan, aynı vardiyada görevli Henning B. ile yakınlaştı. 21 Mayıs 2021'de milyonluk vurgun için düğmeye bastı.Gündoğan, saat 14.00 sıralarında mesaiye başladı. Önce birim şefinden o günkü çalışma süreciyle ilgili bilgi aldı. 15.48 sıralarında para aktarım masasına geçen Gündoğan, diğer günlerden farklı yanına iki konteyner aldı. ATM kasetlerini dolduran, bankalara aktarılacak para torbalarını paketleyen Gündoğan, 20 milyonluk aktarımı gerçekleştirirken bir taraftan da düzenli olarak diğer konteynere para atmaya başladı. Bu durum, kendisine duygusal yakınlık besleyen güvenlik personeli Henning B. tarafından fark edilmedi.Gündoğan 15.48'de başladığı işi 20.40'ta sonlandırdı. 20.47'de 2 konteyneri garajdaki para transfer ünitesine taşıdı. Saat 21.00'de Gündoğan, garaja girip flört ettiği Behrens'e çöpleri atmak için garaj kapısını ve para transfer ünitesinin kapısını açtırdı. 21.15 sıralarında plakası bilinmeyen bir araç şubenin avlusuna girdi. 21.21 sıralarında konteyneri zorla sürükleyerek araca yükleyip kayıplara karıştı. Yapılan incelemede 8 milyon 196 bin 925 Euro'nun çalındığı tespit edildi.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal