Film değil gerçek: Siirt’te gece ortaya çıkan gizemli ses köylüyü uyutmuyor

Siirt’teki Meydandere köyünde filmleri aratmayacak gizemli sesler duyuluyor. Köyde gece ortaya çıkan gizemli ses köylüyü uyutmuyor. Köy halkı sesler nedeniyle oldukça tedirgin.

31.07.2022-15:18 - (Son Güncelleme: 31.07.2022-15:18) Film değil gerçek: Siirt’te gece ortaya çıkan gizemli ses köylüyü uyutmuyor

Siirt merkeze bağlı olan Meydandere köyünde son zamanların en ilginç olaylarından birisi yaşanıyor. Meydandere köyünde yaşayan vatandaşlar yaklaşık iki haftadır yer altından garip ve gizemli sesler duyduklarını ifade ediyor. Geceleri ortaya çıkan seslerin patlama sesine benzediğini söyleyen köylüler, sesin neden çıktığının bulunması için AFAD’a çağrıda bulundu.

Köy halkı tedirgin oluyor

Meydandere Köyü Muhtarı Necmettin Baykara, köyde gece saatlerinde yer altından patlama sesine benzer seslerin geldiğini ve bu seslerden dolayı köy halkının geceleri uyumakta zorlandığını söyledi. 

Seslerin iki haftadır duyulduğunu söyleyen Baykara, ‘’Burada iki haftadır bazı sıkıntılar oluyor. Bu sıkıntılar nedeniyle yer altında bir mayın gibi sesler geliyor. Garip sesler. O esnada bütün köy halkı tedirgin oluyor. Bütün evler sallanıyor, o sallantıda bütün köy tedirgin oluyor. Gece yattığım zaman saat 2 civarında bir baktım bir mayın sesi geldi. Bütün köy korkudan kalktı. Bütün köy halkı endişelidir. 2-3 sefer oldu, bunu herkes duyuyor. Bunun neticesini almak istiyoruz neyin nesidir” sözlerini kullandı.

Meydandere Köyü sesler

Gece yatmıyoruz, nöbet tutuyoruz

Geceleri Meydandere Köyü’nde yaşanan gizemli seslerden dolayı uyku sorunu yaşadığını söyleyen köy sakini Sabri Yıldırım, ‘’72 yaşındayım böyle korkunç bir ses görmemişim. Saat 12.00’de, 01.00’de, 02.00’de böyle derin derin bir ses geliyor. Herkes benim evimin altından bu ses geldi diyor. Herkes evden kaçıp sonra evine bakıyor, evde hiçbir şey yok. O kadar korkunç bir sestir. Gece yatmıyoruz, nöbet tutuyoruz. Köy halkı tedirgindir. Küçük büyük herkes diyor 'Bu ne olacak?' Herkes korkuyor bu derin patlamadan” diye konuştu.

Bir diğer Meydandere Köyü sakini İbrahim Şen ise ‘’Gecenin 00.00’da bir patlama sesi geldi. Evler titredi, millet uykudan uyandı, kendilerini dışarı attı. Millet bu ses nedir diye bağırdı. Millet korkudan uyuyamadı. İki kere oldu, millet korkudan geceleri uyuyamıyor. İki kere sallandılar. 170 hane korkudan uyuyamıyor geceleyin. Bu ses yerin altından geliyor. Çok büyük bir ses geliyor. Allah devletimize zeval vermesin. Bu konuya bir çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.

AFAD inceleme için geldi

Siirt’in Meydandere Köyü’nde yaşanan gizemli ses sorunu konusunda köylülerin çağrısını duyan  İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, olayı incelemesi için jeoloji mühendislerinden oluşan bir ekip görevlendirdi. Ekibin başında yer alan AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun, ‘’Köyün içinde birtakım keşif ve incelemelerde bulunduk. Köyün etrafından özellikle yüksek kesimdeki arazilerde meydana gelebilecek yarılma açılmalar var mı diye jeoloji mühendisleriyle araştırma yaptık. Bu çalışmalar sonucunda hazırlayacağımız jeolojik etüt raporlarını yetkili makamlara ileteceğiz. Köy muhtarının iddia ettiği seslerin nedenini bilmemekteyiz. Bunu ilerleyen zamanlarda tespit edeceğiz." sözlerine vurgu yaptı. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal