Filistin’den dünyaya çağrı: İsrail’den ateşkes kararına tepki

İsrail ile Hamas arasında devam eden çatışmalarda 22. güne girildi. Saldırılar sonucunda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7 bini geçti. İsrail ise hava saldırılarını son günlerde daha da yoğunlaştırdı. İşte detaylar…

28.10.2023-09:58 - (Son Güncelleme: 28.10.2023-17:26)

7 Ekim’den bu yana devam eden ve şiddeti her geçen gün artan İsrail Hamas çatışmalarında binlerce sivil hayatını kaybetti.

Bölgeden alınan bilgilere göre Saldırılar sonucunda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7 bini geçti. İsrail ise hava saldırılarını son günlerde daha da yoğunlaştırdı.

Haber7’nin haberine göre yaşanan son gelişmeler şu şekilde:

İsrail dün gece 150 noktayı vurdu

09.11: İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze'nin kuzeyinde Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugaylarına ait 150 yer altı hedefin savaş uçaklarıyla bombalandığını iddia etti. Açıklamada, vurulan yerler arasında yer altı tünelleri ve altyapısı gibi hedefler olduğu, çok sayıda Kassam Tugayları mensubunun öldürüldüğü savunuldu. İsrail ordusu, dün akşam önce obüslerle, daha sonra da savaş uçaklarıyla Gazze'nin kuzeyine yoğun saldırılar başlatmıştı.

İsrail Filistin Son Gelişmeler

Ateşkes kararı İsrail’e uygulatılmalı

08.56: Filistin yönetimi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda alınan "Gazze'de kalıcı insani ateşkes çağrısı" kararını memnuniyetle karşılarken, ülkelerin bu karara uyarak İsrail'i ateşkes ilan etmeye zorlamasını istedi. Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, "120 ülkenin karar tasarısına onay vermesi, dünyanın, bu saldırılara, Filistin halkının tehcirine ve yeni bir Nekbe'ye (Büyük Felaket) karşı olduğunu gösteriyor." ifadesini kullandı.

Netanyahu: Gazze çok farklı bir yer olacak

08.12: İsrail Başbakanı Netanyahu'nun danışmanı Mark Regev, yaptığı açıklamada, "Kara operasyonu bittiğinde Gazze çok farklı bir yer olacak. Hamas'a bedel ödeyecek." dedi.

Ateşkes çağrısı alçakça

07.56: İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda alınan kararla 120 ülkenin Gazze'de acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes çağrısında bulunmasıyla ilgili olarak "alçakça çağrı" ithamında bulundu. "BM Genel Kurulu'nun alçakça ateşkes çağrısını açıkça reddediyoruz." ifadesini kullanan Cohen, Hamas'ı ortadan kaldırmayı planladıklarını savundu.

En yoğun bombardıman

07.23: İsrail ordusu, 22 gündür yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni gece gündüz bombalıyor. Gazze'nin her bölgesini hedef alan İsrail saldırıları, dün akşam bölgenin kuzeyinde yoğunlaştı. İsrail ordusu, ilk olarak dün akşam saatlerinde obüs saldırılarıyla Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun Mahallesi'ne saldırdı. Obüs saldırılarının ardından İsrail ordusu, Beyt Hanun başta olmak üzere Gazze'nin kuzeyini havadan bombaladı. Patlama sesleri, İsrail tarafındaki Sderot şehrine kadar ulaşırken, bölge sakinleri, İsrail'in dün akşam yaptığı saldırıların 7 Ekim'den bu yana düzenlenen en yoğun bombardıman olduğunu ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal