Filistin'de Kadir Gecesi'ne 250 bin Müslüman akın etti!

Filistin'de neredeyse 250 bin Müslüman, Mescid-i Aksa'da Kadir Gecesi'ni yaşamak adına işgal altında olan Doğu Kudüs'e geldi.

28.04.2022-10:35 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-10:35)

Filistinliler ve başka ülkelerden Filistin'e gelen yabancı Müslümanlar, başı rahmet, ortası bereket, sonu bağışlanma şeklinde olan ramazan ayına veda etmenin habercisi olan Kadir Gecesi'ni Mescid-i Aksa'da iftar açarak ibadet edip idrak edildi. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nden gelen açıklamada, ramazanın 27'nci gecesinde idrak edilen Kadir Gecesi için Mescid-i Aksa'da neredeyse 250 bin Müslümanın orada olduğunu bildirdi. Yaşanan bu kutsal geceyi Mescid-i Aksa'da geçirmek için gelen aileler de, burada yer sofraları kurup oruçlarını açtılar. Ramazanın son zamanlarını Aksa'da itikafta geçirmek isteyen oldukça fazla kişi ise kutsal mabedin avlu ve bahçelerinde çadırlarını kurdu. 

Çok sayıda Filistinli Batı Şeria'dan Kudüs'e doğru geldi

Ayrıca Kadir Gecesi işgal altındaki Batı Şeria'dan Doğu Kudüs'e gelmek için binlerce Filistinli, İsrail ordusuna ait olan kontrol noktaları izdihama sebep oldu. Çok erken saatlerden başlayıp Kudüs'ün batısında olan Kalendiya ve Beytüllahim kontrol bölgelerine gelen Filistinliler saatlerce bekledi. O sırada İsrail askerleri burada oldukça fazla kişinin Kudüs'e girişlerini engellediler. Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus şehrinden gelip Kudüs'e geçmeyi bekleyen İbrahim Azzam, burada AA muhabirine yapmış olduğu açıklamasında, ''İsrail askerleri kimlik kartlarını kontrol ediyor, bagajları arıyor ve ibadet edenlerin Kudüs'e ulaşmasını kasten geciktiriyor.'' şeklinde konuştu. İsrail makamları Batı Şeria'daki Filistinlilerin araçlarıyla beraber kontrol bölgelerinden geçmelerine izin vermemesi yüzünden Filistinliler buradan yürüyüp Kudüs'e gitmek zorunda kaldı. Diğer yandan İsrail, Gazze Şeridi'ndeki tüm Filistinlilerin de ibadet etmek adına Mescid-i Aksa'ya gelmelerine hiçbir şekilde izin vermedi. Mübarek ramazan ayının başlamasından bu yana, İsrail askerlerinin himayesinde olan fanatik Yahudiler tarafından da Mescid-i Aksa'ya yapılan baskınlardan dolayı Kudüs ve Mescid-i Aksa da gerginlik yaşanmaktadır.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal