Filistin Brezilya'nın Kudüs'te Ofis Açmasını Kınadı

Filistin yönetimi ve Hamas, Brezilya'nın Kudüs'te diplomatik ofis açma kararını ve Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'nun İsrail Başbakanı Netanyahu ile Mescid-i Aksa'nın batı duvarı olan Burak Duvarı'nı ziyaret etmesini eleştirdi.

02.04.2019-09:21 - (Son Güncelleme: 02.04.2019-09:15) Filistin Brezilya'nın Kudüs'te Ofis Açmasını Kınadı

Filistin hükümeti ve Hamas, Brezilya'nın Kudüs'te diplomatik ofis açmasını ve Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Mescid-i Aksa'nın batı duvarı olan Ağlama Duvarı olarak bilinen Burak Duvarı'nı ziyaret etmesini kınadı.

SOMUT BİR İHLAL

Filistin hükümetine bağlı Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Hüseyni, söz konusu duruma ilişkin yaptığı açıklamada, Brezilya'nın hareketlerini "uluslararası kararlarının açık ve somut bir ihlali ve Filistin halkının başkentindeki haklarına karşı bir saldırı" şeklinde değerlendirdi.

''ULUSLARARSI KARARLARA UYGUN HAREKET EDİN''

Burak Duvarı'na düzenlenen ziyaretin ve Kudüs'te ofis açmanın İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak etme noktasındaki yasa dışı işlerinin kapsamında hareket etmek anlamına geldiğini belirten Hüseyni, Brezilya'ya verdiği kararlardan vazgeçme ve uluslararası kararlara uygun hareket etme çağrısı yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal