Filipinler'de Coronavirüs Yasaklarına Uymayanlar Vurulacak!

Coronavirüs salgınına karşı mücadele veren ülkeler birçok önlem aldı ve önlemlere uymayanlara cezai işlem uyguladı. Filipinler'de ilginç bir önlem alındı. Ülkede coronavirüs yasaklarına uymayanlar vurulacak.

02.04.2020-15:19 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-15:07) Filipinler'de Coronavirüs Yasaklarına Uymayanlar Vurulacak!

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede etkili olmaya devam ediyor. Uluslar kendi sınırları içinde virüsün yayılmaması için birçok önlem aldı. Kimileri bu önlemlere uymazken bunlar hakkında ise cezai işlem uygulandı. 

Filipinler'de de coronavirüs salgınına karşı önlemler alındı. Ulusa sesleniş konuşması yapan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte alınan önlemlere uymayacak olanları uyardı. Sağlık sektöründe çalışanlara saygı duymayan vatandaşlara tolerans gösterilmeyeceği ve bunun da suç sayılacağını aktaran Duterte, "Kurallara uymayan vatandaşlara polis ve güvenlik güçleri tarafından gerekli müdahale yapılacak." dedi.

"SORUNA NEDEN OLMAKTANSA VURULACAKSINIZ"

Konuşmalarına devam eden Duterte, "Bütün yetkililer ülkenin sağlık sisteminin bu zor durumda kalmaması için çalışıyor. Korona virüsün yayılmasına engel olmak için herkesin iş birliği yapması gerek. Durum kötüye gidiyor. Bu yüzden size sorunun ciddiyetini ve bizi dinlemeniz gerektiğini söylüyorum. Soruna neden olmaktansa vurulacaksınız." şeklinde konuştu.

Ülkede şimdiye kadar 2 bin 311 coronavirüs vakası tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 96'ya yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal