Fikirtepe Kentsel Dönüşüm

Fikirtepe kentsel dönüşüm 2018? Fikirtepe kentsel dönüşüm haritası? Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurları? Tüm bu soruların cevapları haberimizde...

31.01.2019-17:22 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-17:16) Fikirtepe Kentsel Dönüşüm

Son dönemde çokça duyduğumuz kentsel dönüşümün tam olarak ne olduğu, neyi hedeflediği birçok defa üstüne basa basa açıklanmış olsa bile hali hazırda elde olan veriler ülkemizin geride bıraktığımız yüzyılda 90’a yakın büyük deprem geçirdiğini, meydana gelen bu afetlerde binlerce can kaybı ve milyarlarca lira zararın olduğunu gösteriyor.

Bu veriler eşliğinde başta deprem olmak üzere afet tehlikelerine karşı 2012 senesinde, “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası”nı çıkardı. Yasanın faaliyete geçmesiyle beraber Kentsel Dönüşüm sanki bir seferberlik durumuna geldi. Afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesinde öncelikli hedef, can ve mal kayıplarını gidermek olarak tespit edildi.

Kentsel dönüşüm aynı zamanda; çarpık şehirleşmenin önüne geçilerek yaşam kalitesini arttırmış, enerji tasarrufuna ve çevreye duyarlı yerleşim yerleri oluşturmuş marka kentler anlamı da geliyor.

Ülkemizde kentsel dönüşüm çerçevesinde birçok yenileme projesi başladı. Bu projelerden en büyüğü denebilecek olansa Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesidir.

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesi İstanbul'un Anadolu Yakası'nda, Kadıköy ilçesi sınırları Fikirtepe mahallesi ve etrafını kapsayan oldukça büyük alanda yapılacaktır. Bu proje içine aldığı alan ve yapılış biçimi ile birçok kent için örnek teşkil etmesi beklendiğinden ilgi ile izlenmektedir.

Bu çerçevede Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesinde değişik inşaat şirketlerinin çeşitli konutlar yapılacaktır.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal