FETÖ'nün TSK Yapılanmasında 25 Şüpheli Tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturmada gözaltına alınan ve hakimliğe sevk edilen 25 şüpheli tutuklandı.

02.12.2019-10:00 - (Son Güncelleme: 02.12.2019-10:53)

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) TSK yapılanmasında iletişim amacıyla kullandığı ankesör-sabit hatlardan arananlara ve itirafçıların beyanlarında da adı geçenlere yönelik tespit çalışmaları sonucunda gözaltına alınan 45 şüphelinin adli işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden 8'i etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanması, 3'ü de delil durumu nedeniyle savcılıktan serbest bırakıldı. Bir kadın şüphelinin ise küçük çocuğu olması nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

Savcılık, diğer 33 şüpheliyi ise ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanması istemiyle hakimliğe sevk etti.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, 25 şüphelinin atılı suçtan tutuklanmasına hükmetti. Hakimlik, 5 şüphelinin mahkeme huzurunda etkin pişmanlıktan yararlanması nedeniyle, 3 şüphelinin ise delil durumu neticesinden adli kontrolle serbest bırakılmalarına karar verdi.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen ancak adreslerinde bulunmayan 9 şüpheli hakkında ise yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

ŞİMDİYE KADAR ANKESÖRLÜ TELEFON DEŞİFRESİYLE 5 BİN TUTUKLAMA

(FETÖ) “ankesörlü telefon ve ardışık arama” yönteminin deşifre edilmesinin ardından mahrem imamlarla irtibatı tespit edilen 14 bin 391 kripto örgüt mensubundan 13 bin 357’si gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin 5 bin 127'si tutuklandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal