FETÖ'nün Şifreli Taktiği İfşa oldu

Antalya'da FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan FETÖ mensuplarının, gizli toplantılarının deşifre olmaması için "çay içelim" koduyla buluştukları öne sürüldü.

24.04.2018-15:15 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-15:26) FETÖ'nün Şifreli Taktiği İfşa oldu

Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) soruşturması dahilinde yargılanan örgütü mensuplarının, gizli görüşmelerinin deşifre olmaması için "Çay içelim" koduyla buluştukları öne sürüldü.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla 5'i kaçak 2'si tutuklu 12 sanığın yargılandığı mahkemede, gizli tanığın ifadesinden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının toplantılarının kodlu olarak sürdürüldüğü ortaya çıktı.

Gizli tanık Doruk, ifadesinde FETÖ'nün Korkuteli ilçesinde cemaat görüşmelerinin akşam saatlerinde gruplar şeklinde gerçekleştirildiğini, esnaf, memur ve işçiler şeklinde gruplara bölündüğünü anlattı.

17/25 Aralık operasyonunun ardından toplantıların şifreli olarak düzenlendiği belirten Doruk, ifadesinde "Örgüt, toplantılarını çay içme şeklinde gerçekleştirmeye başladı. Telefonda veya yüz yüze 'Çay içelim' diyerek şifreli konuşarak toplantılar düzenlendi. Toplantıların yeri sürekli olarak değiştiriliyordu’’ diye ifade etti.

Genelde örgütün elebaşı FETÖ’nün kitaplarının okunduğu toplantıya dahil olanların, FETÖ’ye yüksek miktarda para yardımında bulunduklarını vurgulayan Doruk, Korkuteli ilçesinde yapılan örgüt toplantılarına liderlik eden "sohbet hocaları"nın devamlı değiştiğini ve bu hocaların ilçe dışından geldiğini ileri sürdü.

FETÖ'nün yurt dışındaki eğitim kurumlarının yapımı için iş adamlarından yüksek tutarda "himmet" adı altında para toplandığını ifade eden sanık Doruk, ifadesinde şunları söyledi:

"Toplanan paralar için makbuz düzenlenmiyordu. Para dikkati çekmemek için yurt dışı gezilerinde parça parça geziye giden şahıslara dağıtılarak çıkarılıyordu. Yurt dışına gönderilen bu himmet paralarını, toplantılarda sohbet hocaları topluyordu. Sohbet hocalarının topladığı çek, senet ve paralar Korkuteli'nde bulunan İ.Ö, H.K ve İ.K'ye verilirdi. İ.Ö, Korkuteli ilçesinde kuyumculuk ve müteahhitlik yapardı. Bu üç şahıs Korkuteli ilçesinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ileri gelenleriydi. Örgüt üyeleri, üç ayda bir sürekli yurt dışına gezi maksatlı çıkarlardı. Aslında gezi olarak adlandırılan bu seyahatlerde ilçede toplanan paraların yurt dışına sevkiyatı sağlanırdı. Bu üç şahıs, havaalanında dikkati çekmemek için toplanan paraları kendi aralarında paylaşarak şahsi paralarıymış gibi yurt dışına çıkış yaparlardı. Bu şahıslar kesinlikle telefonda konuşmazlardı. Cemaatle ilgili konuşmaları yüz yüze yaparlardı."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal