FETÖ’nün Kirli Yol Haritasının Röntgeni Çekildi

TRT Haber Muhabiri Kemal Gümüş İşgalin Yapı Taşları adlı kitabından sonra yeni bir çalışma gerçekleştirdi. Araştırmalarını daha da derine yatıran Gazeteci Gümüş, okuyucuların karşısına bu defa da “FETÖ’nün Yol Haritası: Takiye Kumpas Tasfiye” kitabı ile çıktı.

17.02.2021-16:54 - (Son Güncelleme: 17.02.2021-16:54) FETÖ’nün Kirli Yol Haritasının Röntgeni Çekildi

Gümüş “İşgalin Yapı Taşları” kitabı ile Fetullahçı Terör Örgütü’nün karanlık yüzünü gözler ortaya çıkarmıştı. Daha önce hiçbir yerde paylaşılmamış bilgileri kitabında derleyen Gümüş, örgütün 45 senelik gizli çalışma yollarını belgeleriyle gözler önüne seriyor.

Kitapta FETÖ'nün Türkiye ile yurt dışı yapılanmasının adeta röntgen filmi çekildi.

FETÖ’nün kırk beş sene boyunca asker, yargı, emniyet, siyaset, finans, eğitim, kültür, medya ile sosyal yaşamda gerçek yüzlerini saklayan örgüt mensupları ile yaptığı yasal olmayan eylemler ortaya çıkarıldı.

Takiye yaparak kendisini saklayan örgüt mensuplarının, düzenlediği kumpaslar ve tasfiye teşebbüsleri kitapta yaşanmış hadiselerden hareket edilerek, tanıklıkları ile ortaya döküldü. Kitapta ilk defa ortaya çıkan FETÖ emirleri de ilgili topladı.

Onlardan biri de FETÖ'nün Rusya’daki diyalog çalışmalarından sorumlu lafta idarecisinin ifadesiydi. FETÖcü lafta idarecisi, 17-25 Aralık döneminin ardından ‘Erdoğan devrilsin de devlete ne olursa olsun’ emri verdi.

Başka bir örgüt üyesi de MİT’e nasıl sızdırıldığı ve o önemli süreç içinde kendisine PKK masasında verilen vazifelerle ilgili itirafları da kitapta okuyucuya sunuldu. 

FETÖ’nün MİT’in içerisine sızdırdığı militanı itiraflarında şu ifadeleri kullandı:

 “2 Ocak 2012 yılında görev yerlerimize dağıtımımız yapıldı. Benim atamam PKK dairesine yapıldı.17-25 Aralık sürecinden sonra Fetullah Y.’nin evinde Serkan B., Ben, Yunus A., ve Osman kod isimli Sunay E. ile buluştuk. Sunay E. MİT imamının altındaki4 veya 5 şahıstan biridiri. Sunay E. bize, 'Küresel güç artık Türkiye'de tek parti iktidarı istemiyor. Koalisyon hükümetleri ile ülkenin yönetilmesini istiyor' dedi. Teşkilatı (MİT) PKK ile mücadelede zaafiyet gösterir algısını oluşturacak argümanlar araştırılıyordu. Çözüm sürecinde cemaat tarafından bu tür araştırmalar yapılıyordu.'' 

Kitaptaki FETÖ mensubun itirafındaki dönemin; FETÖ, DAEŞ, PKK, DHKP terör örgütlerinin aynı zamanlı hareket ederek katliam ile kaos eylemlerini gerçekleştirdiği döneme denk gelmesi de ilgi topladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal