FETÖ'nün Hücre Evinde Yakalanan Eski Emniyet Müdürü Cemil Ceylan'a 7 Sene 6 Ay Hapis Cezası

Ankara'da hücre evine düzenlenen baskında Fetullahçı Terör Örgütü firarisi eski emniyet müdürü Cemil Ceylan'ın cezası belli oldu.

15.06.2021-14:26 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-14:26) FETÖ'nün Hücre Evinde Yakalanan Eski Emniyet Müdürü Cemil Ceylan'a 7 Sene 6 Ay Hapis Cezası

Hain terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in, örgütün emniyetteki üst düzey yapılanmasında gelecek vadeden bireyler olarak gördüğü ''altın çocuklar'' arasında bulunduğu tespit edilen, FETÖ örgütünün haberleşme programı ByLock'u kullanan ve pek çok dosyada arama kayıtları tespit edilen 2010-2014 tarihleri arasında Kilis ve Edirne Emniyet Müdürlüğü yapan Cemil Ceylan, Etimesgut ilçesindeki 8 Ekim 2020 tarihinde örgüt evine yapılan operasyon ile gözaltına alındığı anımsatıldı.

Hükümlü sanık Cemil Ceylan davasında Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşması görüldü.

CEYLAN: SUÇLAMALARI REDDETTİ

Gerçekleşen duruşmada tutuklu sanık Ceylan ile bulunduğu cezaevinden video konferans yöntemi ile bağlantı kurulması sağlanırken, avukatı duruşma salonunda hazır şekilde bulundu. Yaptığı son savunması için söz verilen Cemil Ceylan, 30 senelik meslek hayatı boyunca terör örgütleri ile her koşulda mücadele ettiğini, herhangi bir örgüte üye olmadığını ifade etti.


DEVLETİN GÜCÜNDEN KAÇMAK MÜMKÜN DEĞİL

Sağlık problemlerinin de olduğu iddia edilen Cemil Ceylan, savunmasına şu şekilde devam etti:

''12 Eylül darbesinde gözaltına alınan birisiydim. Ben darbenin ne olduğunu çok iyi bilen birisiyim. Bu olayın neticelerini tahmin ettiğim için 'kurunun yanında yaş da yanar' düşüncesiyle teslim olmayı düşünmedim. Darbecilerle birlikte gözaltına alınmak istemedim, neticesinde yakalandım. Devletin gücünden kaçabilmek mümkün değil. Beni gözaltına alanların müdürüydüm. 9 aydır tutukluyum. Bedenen ve zihnen çok yorgunum, mahkemeden beraatımı, tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum.''

7,5 YIL HAPİS CEZASI!

Cemil Ceylan'ın avukatının beyanının sonrasında kararına açıklık getiren mahkeme heyeti, Cemil Ceylan'ı ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçlarından 7 sene 6 ay hapis cezası verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal