FETÖ'cülerden Akılalmaz Tehdit:' Bize Himmet Vermezseniz İhbar Ederiz'

Maddi kaynak bulmakta sıkıntı geçtiği belirlenen FETÖ’nün Türkiye’de bulunan esnafları tehdit ederek para topladığı, tepe yöneticilerin de online toplantılara katılarak maddi yardımların artırılması için çağrı yaptığı ortaya çıktı.

06.01.2022-12:28 - (Son Güncelleme: 06.01.2022-12:28) FETÖ'cülerden Akılalmaz Tehdit:' Bize Himmet Vermezseniz İhbar Ederiz'
15 Temmuz darbe girişiminde başarısız oldukları sonrasında halen daha örgütlenmeye çalışan terör örgütü FETÖ, Türkiye’deki esnaftan zorla para topladığı ortaya çıktı. Geçmiş dönemlerde örgüt toplantılarına katılan esnaflara gittiği belirtilen örgütün finansal sorumluları, aylık 10 bin lira himmet istediği ifade edildi. Himmet vermek istemeyen esnaflara ise geçmiş dönemlerde örgüt toplantılarına katıldıkları hatırlatılarak tehdit ettikleri belirlendi. 


Terör örgütü FETÖ’nün finansal yapılanmasına yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada, 11 şüpheli gözaltına alınmıştı. Bu kapsamda MİT ve Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda örgütün finansal yapılanması deşifre edilmişti. 


ABD, Almanya ve diğer ülkelerde lüks içinde yaşayan örgüt yöneticilerinin, Türkiye’de bulunan örgüt mensuplarına yurtdışından yapılacak yardımı masraf olarak gördüğü ve ‘yurtiçinden para bulsunlar’ dediği belirtiliyor. 

BUNLAR ÖRGÜT İÇİN KÜLFET

FETÖ’nün maddi sıkıntılarda olduğundan Türkiye’de bulunan esnafları tehdit ederek para topladığı, tepe yöneticilerin de online toplantılara katılarak maddi yardımların artırılması için çağrı yaptığı ifade edildi.  

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, yurt dışında yaşayan örgüt yöneticilerinin, Türkiye’de kalan örgüt üyelerine verecekleri parayı külfet olarak gördüklerini ve bu nedenle de Türkiye’de bulunan örgüt üyelerine yurt içinde para bulmaları konusunda zorladıkları ifade edildi. 

TEHDİTLE ÖRGÜTE PARA TOPLUYORLAR

Örgütün finans sorumlusunun, bu kapsamda geçmiş dönemlerde örgüt toplantılarına katılan esnaflara gittiğini ve aylık 10 bin lira civarında para talep ettiği bildirildi. Bu konuda destek vermek istemeyen esnafları ise geçmiş dönemlerde örgüt içinde bulunduğunu hatırlatarak tehdit ettiği ifade edildi. 


Türkiye’deki esnaflardan toplana paraları kimi zaman AVM, park ve cami avlularında planladıkları buluşmalarda, kimi zaman ise ATM üzerinden kartsız işlem yöntemiyle örgüt üyelerine aktarıldığı ortaya çıktı. Bununla birlikte para desteği alan örgüt mensuplarının genellikle bu paranın miktarından şikayet ettikleri ifade edildi. 

ONLİNE TOPLANTILARDA ÇAĞRI

FETÖ terör örgütünün sözde üst yönetimine aktarılan paraların yetersizliğinden dolayı telaş içinde olduğu ve bu sorunun çözülmesi için online görüşme uygulaması Zoom’dan geniş katılımlı toplantılar oluşturulduğu aktarıldı. Terör örgütünün sözde Avrupa imamı Abdullah Aymaz gibi yöneticilerin  bu tip geniş toplantılara katılarak örgüte yapılan yardımların artırılması yönünde çağrıda bulunduğu ifade edildi. Geçtiğimiz günlerde Zoom üzerinden gerçekleştirilen bir toplantıda, katılımcı örgüt üyelerinin, sözde Avrupa imamı Abdullah Aymaz’ın toplanan paraların artırılması yönündeki ifadelerine tepki gösterdiler. Örgüt üyeleri, ‘örgütün para babalarının ellerini ceplerine atması’ gerektiği konusunda öneri sundukları da belirtildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal