FETÖ Mensuplarını Yunanistan'a Kaçıran Zanlıya 27 Sene Hapis İstemi

Edirne'de yargılanan veya aranan FETÖ mensuplarının illegal yollardan Yunanistan'a gitmesine yardım eden zanlı ile ilgili hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından onaylandı.

06.02.2020-12:45 - (Son Güncelleme: 06.02.2020-12:16) FETÖ Mensuplarını Yunanistan'a Kaçıran Zanlıya 27 Sene Hapis İstemi

Edirne'de yargılanan ya da aranan FETÖ mensuplarının illegal yollardan Yunanistan'a gitmesine yardım eden FETÖ zanlısı ile ilgili hazırlanan iddianamede 27 sene hapis cezası istendi.

Geçen sene Edirne'de suçüstü yakalanan ve ifadesinin akabinde çıkarıldığı mahkemece tutuklu yargılanan Selim B. ile ilgili Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame bitirildi.

Cumhuriyet savcısının zanlıyla alakalı "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "rüşvet" suçlarından en üst durumdan 27 sene hapis cezası istenen iddianame, Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesince onaylandı.

İddianamede, Selim B'nin özellikle hakkında soruşturma yürütülen örgüt mensuplarıyla iletişim sağladığı ve FETÖ üyelerini illegal yollardan Yunanistan'a yolladığı bilgisi verildi.

Zanlının yaptığı WhatsApp konuşmalarının da olduğu iddianamede, FETÖ mensuplarının illegal etkinliklerini yürütmek için kullandığı yollara ait deliller de mahkemeye sunuldu.

Selim B'nin üzerine kayıtlı birçok telefon hattının olduğu belirtilen iddianamede, şüphelinin çok defa FETÖ mesnsuplarıyla iletişime geçtiğiyle ilgili HTS kayıtlarına da yer verildi.

ZANLININ FİİLERİ, 15 TEMMUZ AKABİNDE DE DEVAM ETMİŞ

Zanlının 15 Temmuz darbe girişimi akabinde de örgütteki misyonuna devam ettiğinin aktarıldığı iddianamede, şu ifadeler yer aldı:

"15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası bazı örgüt mensuplarını yasa dışı yollardan Edirne üzerinden Yunanistan'a kaçırması, Ankara avukat yapılanmasında görevli avukat E.S.Y'yi yurt dışına kaçırmak üzere irtibat kurması, FETÖ şüphelisi 2 kişiyi yurt dışına kaçırmak isterken suçüstü yakalanması, kaçırdığı örgüt mensuplarını Avrupa ile irtibatlandırması, örgüt mensuplarına maddi yardım yapması, örgüt üyelerinin iltica taleplerini sağlamak için yakalama bilgilerini içeren UYAP ekran görüntüsünü temin etmek amacıyla 200-300 lira rüşvet vermesi suçlarını işlediği anlaşılmıştır."

İddianamede, zanlının fiillerinin yoğunluğu, çeşitliliği ve devamlılığını 17-25 Aralık 2013 evvelinden 15 Temmuz sonrasına dek sürdürdüğü aktarılarak, şunlar eklendi:

"Suçüstü yakalanması, eylemleriyle örgüt mensuplarını soruşturma ve kovuşturmadan kurtarması, terör örgütünün şifreli haberleşme programı 'ByLock'un deşifre olması sonrası 'Falcon' ve 'Cryptnote' haberleşme programını kullanması, örgütün çözülmesine engel olacak davranışlarda bulunması sebebiyle şüphelinin 'terör örgütüne üye olmak' ve 'rüşvet' suçlarından cezalandırılması talep olunur."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal