Fernando Alonso’dan Şaşırtan Karar!

McLaren-Renault'un 2 dünya şampiyonluğu bulunan İspanyol pilotu Fernando Alonso, sezon sonunda emekli oluyor.

15.08.2018-12:43 - (Son Güncelleme: 15.08.2018-12:42) Fernando Alonso’dan Şaşırtan Karar!

McLaren-Renault'un İspanyol sürücüsü Fernando Alonso, emeklilik kararı aldığını duyurdu.

Sezon sonunda kariyerine son vereceğini McLaren'in resmi sitesinde yer alan açıklamayla duyuran 37 yaşındaki Alonso, "Bu harika sporda geçirdiğim 17 güzel senenin ardından yaşantımda bir değişiklik yapma ve yoluma yeni bir serüvenle devam etme zamanı geldi." ifadesine yer verdi.

Formula 1 kariyeri döneminde çalıştığı kişilere ve taraftarlara teşekkürlerini sunan deneyimli sürücü, "Sezon sonunda kariyerimi noktalama kararını birkaç ay önce aldım. Bu sezon, kalan yarışlarda her zamankinden daha fazla tutku ve hırsla mücadele vereceğim. Daha sonra geleceğin neler getireceğini göreceğiz. Şu an hayatımın en mutlu dönemimi geçirmeme karşın yeni maceralara yelken açma gereksinimi hissediyorum." yorumunu yaptı.

Kariyerine 2001 yılındaki Avustralya Grand Prix'sinde Minardi takımının pilotu olarak başlayan Alonso, 17. sezonunu yaşadığı Formula 1'de 2005 ve 2006’da Renault takımıyla şampiyonluğa uzanarak Michael Schumaer'in 5 yıllık şampiyonluk serisini sonlandıran isim olmuştu.

Geçmişte Formula 1’in yanı sıra Amerikan Indycar Serisi'nde de yarışan ve şampiyonluğu bulunan Alonso, ilk defa mücadele ettiği Le Mans 24 saat yarışında da birinci olmayı başarmıştı. İspanyol pilot, Motorsporları tarihinde Graham Hill'in ardından bu üç yarışta da şampiyonluğu bulunan ikinci isim olmuştu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal