Fenomenlerin canı sıkılacak: Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi çalışması başlattı!

Bir sosyal medya paylaşımıyla binlerce lira kazanan fenomenler, artık kazandıkları ücretlerin vergilendirmelerine tabi olacaklar. Hazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal medya fenomenlerinin yaptıkları iş birliği kapsamında reklam içeriklerinden kazançlarını vergilendirmek için çalışma başlattı.

05.04.2024-14:52 - (Son Güncelleme: 06.04.2024-09:41) Fenomenlerin canı sıkılacak: Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi çalışması başlattı!

Sosyal medya platformlarından çok takipçili fenomenler sosyal medyadaki iş birlikleri sayesinde reklam gelirlerinde ciddi kazançlar elde etmeye başladılar. Reklamcıların yakın ilgisinde bulunan bu fenomenler, ürün satışında büyük kârlar elde ettiler. Hazine ve Maliye Bakanlığı’da bu konuya el attı. Belli bir vergilendirme yapılacağını açıkladı.

Bakanlık düğmeye bastı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal medya fenomenlerinin yaptıkları iş birliği kapsamında reklam içeriklerinden kazançlarını vergilendirmek için çalışma başlattı.

Ensonhaber’den ulaşılan bilgilere göre, fenomenlerin geçtiğimiz günlerde kara para aklama skandalıyla gündeme gelirken şu an hali hazırda ilgili yargı süreci devam ederken, maliye de vergi için de düğmeye basıldı. Bu kapsamda Vergi Denetim Kurulu başkanlığı, 'web kazıma' olarak adlandırılan bir yöntemle verileri topladı. Kurul, bu yöntemle 30 binden fazla fenomenin hem kazanç hem de kimlik bilgilerine ulaştı. Konu hakkında çalışmalar devam ederken, fenomenlerin bu bilgiler ışığında gelirlerine göre vergilendirilmesi bekleniyor.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal