Fenomen Hikmet, Cüneyt Özdemir'in programında ne konuştu, neden ağladı? Türkiye'ye dönebildi mi?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in geçtiğimiz günlerde Halk TV canlı yayınında Türkiye'ye yaptığı ithamlara, Kyiv'de bulunan Hikmet Alemdar'dan cevap olacak nitelikte bir açıklama geldi.

28.02.2022-17:32 - (Son Güncelleme: 28.02.2022-18:01)

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ukrayna'da yaşananlar üzerinden iktidarı hedef almıştı. Birçok ülkenin Ukrayna'da yaşananları günler öncesinden vatandaşlarına aktardığını söyleyen Özel, bakanlığın açıklamasını görmezden gelerek Türkiye'yi 'büyük bir devlet' olmamakla itham etmişti. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: "Türkiye'nin istihbaratı nerede, ABD, Almanya bilirken, tedbir alırken sen bizimkileri orada güvencesiz şekilde bırakıyorsun. 20 bin vatandaş iki ateşin arasındaysa ABD bunları görüp günler öncesinden söylüyorsa, sen onlara 'Dönün yurdunuza' demediysen büyük devlet olma konusunda sorumluluğunu yerine getiremedin demektir." sözlerinde bulunmuştu. 

İlk cevap canlı yayında gelmişti

Açıklamalara duyarsız kalamayan bir Türk vatandaşı, yayına bağlanarak büyükelçiliğin 10 gün öncesinden herkesi arayarak tek tek bilgi verdiğini söylemiş ve Özel'i yalanlamıştı. 

Hikmet Alemdar

Bir cevap daha geldi!

Ukrayna Kyiv’den Cüneyt Özdemir’in yayınına katılan Hikmet Alemdar, Özgür Özel’in iddialarını yalanlayacak açıklamalarda bulundu. Hikmet Alemdar insan hayatı arasında tercih yapmak zorunda kalıyoruz diyerek: “Şu an da ülkede çok büyük bir kaos hali hakim. Buranın Cumhuriyeti diyor ki Kiev’de sadece eline silah alacaklar kalsın diğer kişiler ülkeyi terk etsin. Biz de artık son çare olarak buradaki kardeşlerimize, sınırdaki arkadaşlarımıza, kendimize ve ailemize de yardımcı olabilmek için mecbur burayı terk etmek zorunda kalıyoruz. Tüm insanlar mağdur burada. Milyonlarca insan. Köprüler otobüslerle kapatılmış yani kız arkadaşını evine bırakırken bile artık insan hayatı arasında insanlar tercih yapmaya çalışıyor. Canlı hayatı arasında tercih yapmaya çalışıyor.” ifadelerinde bulundu. 

Buradaki bir insanı lütfen kimse eleştirmesin 

Lütfen eleştirilerde bulunmayın diyen Hikmet Alemdar: “Savaş var burada. Bunu hiç kimse anlayamaz. Buradaki bir insanı lütfen eleştirmesin kimse. Bir insanı, bir Türk vatandaşını, bir öğrenciyi, buradaki hiçbir çalışanı. Tek ricamız, sizin yayınınızda yalvarıyorum buradaki kimseyi kimse eleştirmesin. Lütfen yalvarıyorum. İnsanlar hayatını feda edip başkasının hayatını kurtarmaya çalışıyor. Büyükelçilik çalışanları. Onları eleştirmeyin. Buradaki insanları da eleştirmeyin.” açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal