01.08.2021-15:01 (Son Güncelleme:10.12.2021-15:53)


1

Ülkemizde bir dönem Galatasaray forması giyen yıldız futbolcu Henry Onyekuru, yeni adresinde beklediğini bulamadı. Ocak ayında Süper Lig devine imzayı atıyor.



2

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, eski Galatasaraylı yıldız Henry Onyekuru'yu kadrosuna katabilmek için kolları sıvadı. Sezon başında yıldız futbolcuya bir kez daha talip olan Fenerbahçe, Onyekuru transferinde anlaşmayı sağlayamamış ve oyuncuyu Yunanistan Ligi ekiplerinden Olympiakos'a kaptırmıştı.



3

Sezon başında Yunanistan Ligi ekiplerinden Olympiakos'a imzayı atan Henry Onyekuru'nun Yunanistan macerası pek hayal ettiği gibi olmadı. Henyr Onyekuru, Olympiakos'ta istediği kadar forma şansı bulamazken takımdan ayrılmak istediğini menajerine iletti.



4

Henry Onyekuru'nun takımdan ayrılma isteğini menajerine iletmesinin ardından yıldız futbolcunun menajeri oyuncuya daha önce talip olan Fenerbahçe ile iletişime geçti.



5

Onyekuru'yu bir kez daha Fenerbahçe'ye öneren menajeri beklediği dönüşü aldı ve sarı lacivertli yönetim uygun şartlar oluşması durumunda Henry Onyekuru'yu kadrosuna katabileceğini menajerine iletti.



6

Henry Onyekuru transferinde bonservis ücreti ödemek istemeyen Fenerbahçe yönetimi yıldız futbolcunun menajerinin bonservis ücretini çözmesi durumunda sözleşme şartlarında el sıkıştı ve anlaşmayı tamamlayacak.



7

Onyekuru'nun menajerinin Süper Lig'de Ocak ayında başlayacak olan ara transfer dönemi öncesinde Olympiakos ile bonservis ücreti problemini çözmesi bekleniyor.



8

Galatasaray'da ilk macerası İngiltere Premier Lig ekibi Everton'dan 2018-2019 sezonunda kiralık olarak kadroya katılması ile başlayan Henry Onyekuru, kiralık sözleşmesinin bitiminin ardından Everton'a geri dönmüş ve Fransız ekibi Monaco'ya tam tamına 13.5 milyon euroluk bonservis ücreti karşılığında transfer olmuştu.



9

Fransız ekibi Monaco'dan 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarında tekrardan Spor Toto Süper Lig ekibi Galatasaray'a kiralanan Nijeryalı oyuncu Henry Onyekuru, sarı kırmızılı ekip ile 3 ayrı dönemde kiralık olarak forma giymişti.



10

Galatasaray formasıyla geçirdiği 3 ayrı dönemde toplamda 71 karşılaşmada forma şansı bulan Henry Onyekuru, bu karşılaşmalarda 22 gol ve 12 asistlik bir kaktı sağlayarak bir kanat oyuncusu olmasına rağmen skora ciddi bir katkı sağlamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR