Fenerbahçe-Adana Demirspor maçında tartışılan pozisyon: Penaltı mı değil mi?

Süper Lig’de dün oynanan Fenerbahçe-Adana Demirspor maçının 64. dakikasında yaşanan bir pozisyonun penaltı olup olmadığı sosyal medyada tartışma konusu oldu. Peki hakemler pozisyon hakkında ne dedi? İşte yanıtı…

04.04.2024-09:50 - (Son Güncelleme: 04.04.2024-16:44)

Trendyol Süper Lig’de Fenerbahçe sahasında Adana Demirspor’u 4-2 mağlup ederek lider Galatasaray’ı takibini sürdürdü. Kritik karşılaşmada sarı lacivertlilerin 2-1 üstün olduğu bir anda Adana Demirspor’un yakaladığı bir pozisyon ve devamında hakem Arda Kardeşler’in verdiği bir karar, sosyal medyada büyük tartışma yarattı.

Oostervolde’nin müdahalesi penaltı mı, değil mi?

Maçın 64. dakikasına girildiği sırada Adana Demirspor forveti Barasi, savunma arkasına atılan topa hareketlenirken Fenerbahçe’nin savunma oyuncusu Oostervolde’nin müdahalesiyle yerde kaldı.

Fenerbahçe-Adana Demirspor maçında tartışılan pozisyon: Penaltı mı değil mi?

Mücadelenin hakemi Arda Kardeşler ise pozisyonun dışarıda olduğuna hükmetti ve Oostervolde’ye sarı kart gösterdi. Adana Demirspor oyuncuları ise hakeme pozisyonun penaltı ve kırmızı kart olduğu yönünde yoğun itirazlarda bulundu. 

Hakemler ne dedi?

Hakemlerin söz konusu pozisyon hakkındaki görüşü ise şöyle:

Bahattin Duran: Oosterwolde'nin rakibini ittiği pozisyon dışarıda. Faul kararı doğru. Ben bu pozisyonun net bir şekilde bariz gol şansı olduğunu düşünmüyorum. Topa çok hakim değil ve kaleye gitmiyor. Sarı kart verilmesinin doğru olduğunu düşünüyorum.

Bülent Yıldırım: Arkadan sol kolu ile itilmesiyle bir ihlal var. Oyuncuyu bozuyor. İlk olarak ceza alanı dışında. Oyuncu doğrudan kaleye gidebilecek açıda değil. Henüz daha topa sahiplik anlamında soru işareti var. Bariz gol şansını andırıyor, hakem de takdirini bu yönden kullansa eleştirmezdim. Hakemin kararına saygı duyuyor ve sarı kartı doğru buluyorum.

Fenerbahçe-Adana Demirspor maçında tartışılan pozisyon: Penaltı mı değil mi?

Deniz Çoban: Bariz gol şansının kriterleri, top kontrolü ve top kontrolü olasılığıdır. Burada top kontrol olasılığından şüphe var mı? Top süzülerek önüne geliyor. Nasıl kontrol etmeyecek bu oyuncu? VAR karışmaz ama sahada kırmızı kart bu pozisyon, bariz gol şansı. Ben kırmızı kart olduğunu düşünüyorum.

(Görüntüler Bein Sports'tan alınmıştır.)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal