FED toplantıları ne zaman yapılıyor? 2022 FED faiz kararı toplantı tarihleri ve faiz kararlarının açıklanacağı tarih

FED faiz kararı birçok alanı etkilemektedir. Bu alanlar içerisinde dolar, altın gibi herkesin yakından takip ettiği ve ekonomiyi derinden etkileyen alanlar mevcuttur. Karar ise mayıs ayında açıklanacak. ABD Merkez Bankası (FED) son zamanlarda yapmadığı şeyi yaparak faiz arttırımı yapmıştı. Bu sefer ne kadar çıkacağı merak ediliyor.

06.04.2022-17:01 - (Son Güncelleme: 06.04.2022-17:01) FED toplantıları ne zaman yapılıyor? 2022 FED  faiz kararı toplantı tarihleri ve faiz kararlarının açıklanacağı tarih

FED faiz kararının sonuncusu için uzmanların yaptığı tahminler doğru çıkmış ve mart ayında faiz arttırımı yapılmıştı. Bu artırımda ise faiz aralığını %0,25 baz puan arttırarak yükseltmişti. Bunun yanı sıra ise Powell "Eğer faizi bir toplantıda veya toplantılarda 50 baz puan artırmanın uygun olduğunu düşünürsek, bunu yaparız" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Önümüzdeki faiz kararı ise mayıs ayında açıklanacak ve toplantılar için belirlenen tarih ise 3-4 mayıs arasında.

fed

FED toplantısı tarihi

2022 yılında yapılacak toplantı tarihleri belli oldu ve duyuruldu. Duyuruya göre ilk toplantı 25-26 ocak tarihlerinde yapılmıştı. Toplantının ikincisi ise 15-16 mart tarihlerinde yapıldı. Bunların ardından yapılacak üçüncü toplantının tarihi ise mayıs ayında. Yapılacak olan üçüncü toplantı 3-4 mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

FED mart ayı faiz kararı

ABD Merkez Bankası (Fed) üç yılın ardından ilk kez faiz artışı kararı aldı. Bu kararda faiz artışının 25 puan olarak artırılmasını yani %0,25-0,50 aralığında olacak bir artışı açıklamıştı. Bu artış ise 2018 kasım ayından beri yapılan ilk artış.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tutanaklarında geçen detaylar ise şu şekilde;

-Ukrayna'nın Rusya tarafından işgal edilmesi devasa insani ve ekonomik sıkıntılara neden oldu, işgalin ABD ekonomisi için etkisi belirsiz, ancak yakın vadede enflasyon üzerinde yukarı yönlü ek baskı ve ekonomik faaliyetler üzerinde baskı yaratması olası.

-Ekonomik aktivite ve istihdam göstergelerinde toparlanma sürdü, son aylarda işsizlik oranı önemli ölçüde azaldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal