FED faiz kararı toplantısı ne zaman yapılacak? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Gözler Nisan 2022 FED toplantısına çevrildi!

FED faiz kararı hakkında yapılacak açıklamalar merakla bekleniyor. Mart ayı içerisinde gerçekleştirilen görüşmelerden sonra alınan kararlar FED politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 0,25-0,50 aralığına yükseltti. Yeni alınacak faiz kararları için gün sayarken sonuçlarda merak ediliyor. Peki, FED faiz kararı toplantısı ne zaman yapılacak? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

18.04.2022-15:33 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-15:33) FED faiz kararı toplantısı ne zaman yapılacak? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Gözler Nisan 2022 FED toplantısına çevrildi!

2022 yılına girmemizler beraber üçüncüsü yapılacak olan FED toplantısı için çok az bir süre kaldı. İlki Ocak ayında ikincisi Mart ayında düzenlenen toplantının üçüncüsü ise Mayıs ayında gerçekleştirilecek. Tüm gözler FED’in alacağı yeni faiz kararlarında. 3 – 4 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan toplantıda faiz artışı yaşanacağının sinyalleri verildi. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bu hafta bir panelde konuşma gerçekleştirecek. Peki, FED faiz kararı toplantısı ne zaman yapılacak? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED Faiz Toplantısı için az bir süre kaldı. 3 – 4 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan toplantının ardından kararların ise 4 Mayıs saat 21:00’de açıklanması bekleniyor.

2022 yılında düzenlenen ikinci FED toplanışı 15-16 Mart tarihlerinde yapıldı. Mart ayında alınan kararlar sonrasında üç yıl ardından ilk kez faiz artışı kararı alındı. Yeni faiz kararı ile politika faizi 25 baz puan artarak yüzde 0,25-0,50 aralığına yükseldi.

FED Faiz Kararı

Gözler FED’den gelecek olan açıklamada

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, IMF tarafından düzenlenen Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’nin de katıldığı panelde konuşma gerçekleştirecek.

Mart ayında alınan kararın ardından Mayıs ayı başında düzenlenecek toplantıda faiz artışı olup olmayacağı merak ediliyor. Toplantı öncesinde son kez konuşma gerçekleştirecek olan Powell, Mayıs toplantısı için faizde artış sinyali verebileceği düşünülüyor. Daha önce yaptığı bir konuşmada 50 baz puanlık bir artıştan söz eden Powell, aslında faiz artışı olabileceğinin de sinyallerini verdi. Enflasyonda son 40 yıl içerisinde görülen en yüksek noktaya ulaşılması faiz artışı olacağının da bir göstergesidir. Enflasyonda yaşanan artıştan sonra birde Rusya – Ukrayna savaşının olması faiz kararları üzerinde etkili olacağı düşünülmektedir. Konu hakkında belirsizlik devam ederken Mart ayı faiz kararına Fed üyelerinin 25 puanlık ‘temkinli’ indirimi tercih ettiğini gösterdi.

Mart ayında yapılan FED toplantısında bilanço daraltılması için Mayıs toplantısı beklendiği görüldü. Yayınlanan tutanaklarda 95 milyar dolarlık aylık bilanço daraltılması yapılacağı dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca toplantıda yer alan yetkililerden çoğunun 50 baz puanlık artışa garanti gözüyle baktığı gözlemlendi. En son 2018 yılında alınan faiz artış kararından sonra 2022 yılı Mart ayında 25 baz puanlık faiz artışı görüldü. Bu artışla politika faizi yüzde 0.25-0.50 aralığına yükseldi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal