Fed Eylül faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 Fed faiz kararı ne olacak, toplantı hangi gün?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu hafta açıklayacağı faiz kararı merakla bekleniyor. Ekonomistler Fed faiz kararı tahminlerini bir bir sıralarken Fed Eylül faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 Fed faiz kararı ne olacak, toplantı hangi gün? gibi sorular arama motorlarında en çok araştırılan soruların başında geliyor. İşte detaylar…

18.09.2023-16:40 - (Son Güncelleme: 18.09.2023-16:40)

Altın, petrol ve dolar gibi dünya için önemli alanları doğrudan etkileyen Fed faiz kararı hakkındaki araştırmalar sürüyor. Eylül faiz kararını açıklamak üzere Başkan Jerome Powell başkanlığında toplanacak olan Fed’in nasıl bir faiz kararı açıklayacağı tartışılıyor. Dünyanın merakla beklediği Fed Eylül faiz kararı Ne Zaman açıklanacak? 2023 Fed faiz kararı ne olacak, toplantı hangi gün?

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak?

2023 yılının bu ayki FED faiz kararı toplantısı 19-20 Eylül tarihlerinde olacak.

Fed Faiz Kararı

Fed son faiz kararı ne olmuştu?

FED faiz kararı toplantısındaki son karar, piyasa beklentilerine paralel olarak faizi yüzde 5,25- 5,50 aralığına çıkardı. Fed enflasyonla mücadele kapsamında politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5,25 - 5,50 aralığına yükseltti. Faizler böylece Ocak 2001’den beri en yüksek seviyeye çıktı. Ağustos ayında ise FED toplantısı yapılmadı.

Fed faiz kararı ne olacak?

Goldman Sachs stratejistlerine göre ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 31 Ekim-1 Kasım'daki FOMC toplantısında faiz oranlarını artırma ihtimali düşük.

Stratejistler yayınladıkları raporda, "Kasım ayında iş gücü piyasasının yeniden dengelenmesinin enflasyonla ilgili daha iyi haberlerin ve muhtemelen yaklaşan 4. çeyrek büyüme verisinin FOMC katılımcılarını bu yıl son bir artıştan vazgeçilebileceğine ikna edeceğini düşünüyoruz" ifadeleri yer aldı.

Ancak Goldman'ın stratejistleri politika yapıcıların faiz oranı projeksiyonlarını yansıtan ve çarşamba günü güncellenecek olan Fed'in "nokta grafiğinin 10-9'luk dar bir çoğunluğun sadece şimdilik esnekliği korumak için bile olsa hala bir artırımı daha kaleme aldığını" göstermesini beklediklerini de yazdı.

JP Morgan Asset Management ve Janus Henderson Investors'ın da bulunduğu bazı büyük yatırımcılar son on yılın en agresif para politikası sıkılaştırma döngüsünün tamamlandığını değerlendiriyor.

Goldman'ın stratejistleri enflasyonun soğumaya devam etmesi halinde gelecek yıl "kademeli" faiz indirimleri görülebileceğini de düşünüyor.

Ayrıca politika yapıcıların çarşamba günü ekonomik projeksiyonlarını güncellediklerinde merkez bankasının 2023 ABD büyümesine ilişkin tahminlerini %1'den %2,1'e yükseltebileceğini ve bunun ekonominin direncini yansıttığını söyledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal