Fed 2023 Eylül faiz kararı ne olur, ne zaman açıklanacak? Fed faiz toplantısı hangi tarihte yapılacak?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Eylül ayı faiz kararı piyasaları meşgul ediyor. Faiz kararıyla altın, dolar ve petrol fiyatlarını etkileyen Fed’in bu ay nasıl bir faiz politikası izleyeceği merak ediliyor. Peki Fed 2023 Eylül faiz kararı ne olur, ne zaman açıklanacak? Fed faiz toplantısı hangi tarihte yapılacak? İşte detaylar…

05.09.2023-12:32 - (Son Güncelleme: 05.09.2023-17:12)

Türkiye’de TÜİK’in Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından tüm gözler Fed Eylül ayı faiz kararına çevrildi. Ekonomistler bir araya gelerek faiz kararının ne yönde olacağını tartışmaya devam ediyor. Fed Başkanı Jerome Powell, yaptığı açıklamada enflasyonda yüzde 2 hedefine sadık olduklarını, yeniden faiz artışı yapıp yapmama konusunda ise verilere bağlı hareket edileceğini söylemişti. Peki Fed 2023 Eylül faiz kararı ne olur, Ne Zaman açıklanacak? Fed faiz toplantısı hangi tarihte yapılacak?

Fed 2023 Eylül faiz kararı ne olur?

Temmuz ayında Fed, beklentilere paralel olarak politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5.25 - 5.50 aralığına çıkarmıştı. Enflasyon sorununu dizginlemek için sürekli faiz artırımı yapan ancak henüz başarıya ulaşamayan ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole toplantısında gündeme ilişkin konuştu. Powell, "Enflasyon sürdürülebilir yüzde 2 hedefine hareket edene kadar faizlerin kısıtlayıcı seviyede tutma niyetindeyiz." demişti.

Fed Eylül faiz kararı

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED'in toplantı takvimine göre eylül ayı faiz kararı 19-20 Eylül'de açıklanacak.

Temmuz ayı Fed faiz kararı

Fed, beklentilere paralel olarak politika faizini 25 baz puan artırdı ve yüzde 5.25 - 5.50 aralığına çıkardı.

Enflasyonun yüksek kalmaya devam ettiği vurgulanırken; ABD bankacılık sisteminin dayanıklılığına dikkat çekildi ve Fed yetkilileri, enflasyonu yüzde 2 hedefine çekme konusunda kararlılığını vurguladı. 22 yılın en yüksek seviyesine çıkarılan faizin ardından ABD borsaları karışık bir seyir izlerken, brent petrolde düşüş gözlendi. Analistlere göre ise piyasalar bu yıl daha fazla faiz artışı olmayacağını fiyatlamaya başladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal