FBI evine baskın yapmıştı! Dünya basını Trump'ın evinden çıkan gizli belgeleri konuşuyor

FBI’ın evine baskın yaptığı eski ABD Başkanı Donalp Trump’ın evinden çıkan gizli belgeler dünya basınında geniş yankı uyandırdı. ABD basını FBI’ın Trump’ın evinde nükleer silahlarla ilgili belgeler aradığını öne sürdü. İşte detaylar...

13.08.2022-09:44 - (Son Güncelleme: 13.08.2022-12:58)

Eski ABD Başkanı Donalp Trump’ın  devlete ait çok gizli belgelerin bulundurduğu iddiasıya ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanları tarafından haftanın başında Trump’ın evine bir operasyon gerçekleştirildi. Dünya gündeminin tepesine yerleşen bu gelişme sonrasında dava sorumlusu federal yargıç, ABD Adalet Bakanlığı’nın başvurusu sonrasında arama emri de dahil olmak üzere bütün mahkeme kayıtları kamuoyuna duyurdu.

Dünyanın gündeminde 

Trump’ın evine baskın düzenleyen FBI ajanlarının Trump’ın evinde 11 set ‘’çok gizli’’ mühürlü belgeye el koyduğu ifade ediliyor. Kamuoyuna açıklanan federal ajanların Casusluk Yasası kapsamında savunma bilgilerinin toplanması, iletilmesi veya kaybedilmesini içeren üç farklı federal yasanın olası ihlallerini araştırdıklarına yer verildi.

Trump’ın evinde ele geçirilen belgeler arasında ülkenin en önemli sırlarını koruma amaçlı özel bir kategori olan ve kamuya ifşa edildiğinde ulusal çıkarların zarar göreceği belirtilen "Hassas bölümlere ayrılmış bilgiler"e ait belgelerin ve bazı Başkanlık kayıtlarının yer alması da dikkatlerden kaçmadı.

Mahkeme güvenlik sebebiyle belgelerin içerikleri hakkında daha fazla detaya yer vermedi. El konulan malzemeler listesinde Trump’ın avukatı Christina Bobb’un imzasının yer alması da dikkat çeken görüntüler arasında yer aldı. 

Trump FBI

ABD basınından şok iddia

ABD basınından Washington Post’ın iddiasına göre FBI ajanları Trump’ın evinde nükleer silahlarla ilgili gizli belgeler aradı. Söz konusu haberde ilgili kaynakların, FBI ajanlarının özellikle ne tür bilgi içeren belgeler aradığı, bilgileri bulunan söz konusu nükleer silahların ABD’ye veya başka uluslara ait olup olmadığı ya da Trump’ın evinde yapılan aramada bu konuda herhangi bir belge bulunup bulunmadığı hususunda detay vermediği ifadeleri yer aldı.

Trump ‘’Aldatmaca’ demişti

Kendisi hakkında çıkan iddialarla ilgili konuşan eski ABD Başkanı Trump, nükleer silah iddiasını ‘’Aldatmaca’’ olarak nitelendirmiş ve FBI’ın böyle bir durumun gerçekliğini ortaya koyacak bir bilgi sunmadan ‘’kanıt yerleştirme’’ yaptığını öne sürmüştü.

Trump FBI

Evine baskın yapılmıştı

8 Ağustos 2022 Pazartesi günü FBI tarafından evine baskın düzenlenen Donalp Trump, konu hakkında "Florida, Palm Beach'teki güzel evim Mar-A-Lago su anda kuşatma altında, büyük bir FBI ajanı grubu tarafından baskın yapılıp işgal edildi, bu milletimiz için karanlık bir zamandır. Daha önce hiçbir ABD başkanının başına böyle bir şey gelmedi.” açıklamasını yapmıştı.

40 FBI ajanı 9 saat kadar Trump’ın evinde arama yapmış, Mar-a-Lago’dan 12 kutu kanıt toplamıştı. ABD Adalet Bakanı Merrick Garland de dün bu konuda ilk defa açıklama yaparak, FBI ajanlarının Trump’ın malikanesine düzenlediği baskını kendisinin onayladığını söylemiş, kamuoyunda süren tartışmalar üzerine olayın daha net anlaşılması için Adalet Bakanlığının arama emri ve el konulan malzemelerle ilgili gizliliğin kaldırması talebiyle Florida bölge mahkemesine başvuruda bulunduklarını duyurmuştu.

Donald Trump, bugün yaptığı açıklamada arama emrinin kamuoyu ile paylaşılmasında bir sakınca görmediğini ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal