Faturanın 260 TL’si bedavaya gelecek! Bakanlık 30 gün süre verdi

Bakanlıktan fatura konusunda destek bekleyen vatandaşlara müjdeli haber paylaşıldı. Dar gelirli vatandaşların faturasının 260 TL’si devlet tarafından ödenecek.

09.03.2024-16:56 - (Son Güncelleme: 09.03.2024-17:04) Faturanın 260 TL’si bedavaya gelecek! Bakanlık 30 gün süre verdi

81 ilde milyonlarca ailenin faydalanabileceği destek paketi duyuruldu. PTT’den alınacak olan aylık fatura desteğinin tüm detayları belli oldu. Dar gelirli vatandaşlar bakanlık tarafından sunulan sosyal destek paketlerinden birisi olan aylık fatura desteğine başvurmaları ve onay almaları durumunda aylık olarak düzenli fatura desteği ödemesi alacaklar. Evde kaç kişi yaşıyorsanız ona göre fatura desteği almanız mümkün. İşte bakanlık tarafından sunulan destek ödemesinin detayları…

Fatura desteği bekleyen vatandaşlara bakanlıktan müjde verildi

Geçim sıkıntısı yaşayan ailelere müjdeli haber bakanlıktan verildi. Dar gelirli vatandaşların ceplerini bir nebzede olsun rahatlatmak için bakanlık resmi olarak fatura destek paketini paylaştı. 81 ilde geçerli olacak bu destek paketi için dilerseniz elektrik dilerseniz de doğalgaz desteğine başvuruda bulunabilirsiniz. E  - devlet üzerinden başvuruda bulunabileceğiniz bu destek paketi için TC kimlik numaranızı ve şifrenizi bilmeniz yeterli. Sisteme giriş sağladıktan sonra sosyal yardım başvuruları ekranından fatura desteğine başvuruda bulunabilir, başvurunuz onaylandıktan 30 gün içerisinde ödemenizi anında hesabınıza alabilirsiniz. 

Bakanlıktan fatura desteği

Fatura desteği ödemeleri nasıl yapılıyor

Fatura desteği hakkını kullanmak isteyen vatandaşlar, E - devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirdikten 30 gün içerisinde hesaplarına ödemeleri yatırılacak. Fatura destek yardımı; elektrik ve doğalgaz yardımı olmak üzere ikiye ayrılıyor. Elektrik yardımı almaya hak kazanan vatandaşlar güncel aya ait olan faturalarını PTT şubelerine teslim ederek düzenli olarak destek ödemesinden yararlanabilecekler. Aynı şekilde doğalgaz yardımını almak isteyen vatandaşlar da PTT şubelerine doğalgaz faturasını iletmesi durumunda destekten yararlanabilecekler. PTT tarafından sunulacak fatura destekleri ise 1.500 TL 3.500 TL arasında değişim gösteriyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal