Fanatik Yahudiler, İsrail Emniyetinin Koruması Altında Mescid-i Aksa'ya Baskın Yaptı

Fanatik Yahudiler, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'nın avlusuna, emniyet korumasıyla baskın gerçekleştirdi.

08.02.2021-17:12 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-17:12) Fanatik Yahudiler, İsrail Emniyetinin Koruması Altında Mescid-i Aksa'ya Baskın Yaptı

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi tarafından yapılan yazılı açıklama da İsrail emniyeti koruması altındaki seksen fanatik Yahudi'nin, Mescid-i Aksa'nın güneybatısında yer alan El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e baskın gerçekleştirdiği ifade edildi.

Açıklamada, kırk yedi fanatik Yahudi'nin öğle saatlerinde önce, otuz üç fanatik Yahudi'nin de öğleden sonra baskın gerçekleştirdiği belirtildi. Harem-i Şerif'e gerçekleştirilen baskın, bölgede tansiyonun yükselmesine yol açtı.

Yazılı açıklamada, İsrail emniyetinin, Harem-i Şerif'in doğu yakasındaki Rahmet Kapısı etrafında da altı Filistinli kadını gözaltına aldığı ifade edildi.  Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'ne bağlı Müslüman Mezarlıklar Müdürü Mustafa Ebu Zehra'nın da gözaltına alınan kişilerin arasında olduğu belirtildi.

Yahudiler, Kıble Mescidi ve Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanında müze, medreseler ile büyük avlunun olduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi'nden kalıntılar olduduğu iddiası ile kazı faaliyetleri gerçekleştiriyor, Aksa'da kendilerinin de orada ibadet etme hakları olduğunu öne sürüyor.

Mescid-i Aksa ile Kudüs'te bulunan vakıflar, İsrail ve Ürdün arasında 26 Ekim 1994 tarihinde imza atılan barış antlaşmasına bakıldığında İslami İşler, Ürdün Vakıflar ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin himayesi altında yer alıyor.

İşgal altında olan Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal