Faik Baysal Kütüphanesi Yeniden Meraklılarıyla Buluştu

24 bin kitabın yer aldığı ve yaklaşık 12 bin üyesi bulunan Faik Baysal Kütüphanesi coronavirüs tedbirleri alınarak yeniden ziyaret açıldı.

24.06.2020-17:14 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-17:13) Faik Baysal Kütüphanesi Yeniden Meraklılarıyla Buluştu

Coronavirüs tedbirleri kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Sakarya'da da kütüphaneler geçici süreyle kapatıldı.

24 bin kitabın yer aldığı ve yaklaşık 12 bin üyesi bulunan Faik Baysal Kütüphanesi coronavirüs tedbirleri alınarak yeniden ziyaret açıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kütüphanenin coronavirüs önlemleri uygulanarak ders çalışmak isteyen öğrencilere ve okurlara kapılarını tekrar açtığını bildirdi. Bazı tedbirlerle açılan kütüphanede, sosyal mesafe ve dezenfekte önemleri de alındı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Öncelikle kütüphaneye gelen ve maskesi bulunmayan vatandaşlarımıza girişlerde maske vererek dezenfektan otomatlarımıza yönlendiriyoruz. Sosyal mesafeyi korumak adına kütüphanemizin içinde oturma düzenini yeniden belirledik. Sandalye ve masalar arası mesafeleri arttırdık. Ödünç olarak alınan kitaplar ise geri teslim edildiğinde bir süre havalandırılıp dezenfektan işlemi uygulandıktan sonra raflardaki yerini alıyor. Aynı zamanda hava sirkülasyonuna da önem veriyor ve camlarımızı sürekli açık tutarak havalandırmayı doğal bir şekilde gerçekleştiriyoruz." denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal