Fahri trafik müfettişinin yazdığı cezaya nasıl itiraz edilir? Fahri trafik müfettişi nasıl şikayet edilir? Fahri trafik müfettişinin yazdığı ceza nasıl iptal ettirilir?

Fahri trafik müfettişi gönüllü olarak trafikte yer alır. Kestiği cezalara itiraz etmek mümkün. Peki Fahri müfettişinin kestiği cezaya nasıl karşı çıkarız? İptal etmek mümkün mü? İşte detaylar...

23.05.2022-16:32 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-16:32) Fahri trafik müfettişinin yazdığı cezaya nasıl itiraz edilir? Fahri trafik müfettişi nasıl şikayet edilir? Fahri trafik müfettişinin yazdığı ceza nasıl iptal ettirilir?

Fahri müfettişlere trafikte rastlalayabiliriz. Ceza kesmekle yükümlü olan Fahri trafik müfettişinin yazdığı cezayı nasıl iptal ederiz? Karşı çıkabilir miyiz? Detaylar haberimizde!

Fahri trafik müfettişinin yazdığı cezaya nasıl itiraz edilir?

Fahri trafik müfettişi gönüllü olarak trafiği denetler. Trafikteki araçların hatalarını rapor tutarak ceza keser. Birçok sürücü bunun farkına varmaz bile. Eve gelen ceza ile karşılasan vatandaş anlam veremez. Bu cezalara itiraz etmek ister. Eğer itiraz etmek istiyorsanız cezayı gördükten snr 7 iş günü içerisinde itiraz etmeniz gerekiyor. Mahkemeler bu tür davaları 1 ay içerisinde sonuca kavuşturuyor.

Fahri Trafik Müfettişinin Yazdığı Cezaya İtiraz Dilekçesi Örneği

………….. SULH CEZA MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ’NE

İtiraz Eden: ……..

İtiraza Konu Tutanağın Tarih ve Sayısı: (Tutanak tarih ve sayısı)

İtiraza Konu Tutanağın Tebellüğ Tarihi: (Tutanağın size ulaştığı, tebliğ edildiği tarih)

İtiraz Konusu: Ankara Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün Fahri Trafik Müfettişi Aracılığıyla kestiği 111111 Sıra No’lu (Kırmızı ışıkta geçme) İdari Para Cezası

Açıklamalar:

1- (bu maddede otomobiliniz ve kendiniz ile ilgili bilgi verebilirsiniz)

2- (bu maddede olayla ilgili bilgi ve sizin ne kadar özenli bir şoför olup, bu olaya karışma olasılığınız bulunmadığından bahsedebilirsiniz)

3- (sonraki maddelerde olayla ilgili kanıt fotoğraf olmadığını, böyle bir olayın sizin başınıza gelme imkanının bulunmadığını, ne kadar özenli ve dikkatli ve kurallara saygılı bir şoför olduğunuzu ısrarla anlatmanızda fayda var)

Sonuç ve Talep: Yukarıda arz ve izah etmeye çalıştığım nedenlerle trafik ceza tutanağında yazılı para cezasının iptalini saygılarımla arz ve talep ederim.

İtiraz Eden:

T.C. Kimlik No:

Adres:

EKLER:

1- Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Fotokopisi

2- Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Tebligatı Fotokopisi

3- Ruhsat Fotokopisi

4- Kimlik Fotokopisi
fahri trafik müfettişinin yazdığı cezalar nasıl iptal edilir?

Fahri trafik müfettişlerini kim nasıl denetler?

Fahri müfettiş trafikte ceza kesmek hataları rapor etmek için bulunur. Fakat görevini kötüye kullananlarda vardır. Bu olayların yaşanmaması için caydırıcı nitelikte yaptırımlar vardır. 2-6 ay arası hapis cezası alabilirler. Alkollü bir şekilde araç kullanır ise, hakaret içeren cümleler kullanır ise müfettişliği iptal edilir.

Diğer fahri trafik müfettişi haberlerini önce size gönderelim!

Fahri trafik müfettişi ile ilgili tüm bilgilerden haberlerden anında bilgi sahibi olmak istiyorsanız Devlette.com sitesine bakabilirsiniz. 

Hazal Altıparmak
hazalaltiparmak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal