18.02.2021-18:03 (Son Güncelleme:18.02.2021-18:03)


1

Sağlık Bakanlığı, 'covid19.saglik.gov.tr' adresinde Türkiye haritasından yayımlanan verilere bakıldığında 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında koronavirüs vaka sayılarının oransal açıdan en çok olduğu şehirleri bildirdi. İlk beş sırada Karadeniz Bölgesi'nden Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun illeri yer aldı.



2

Bu verilere göre Trabzon’da haftalık bin 851, günlük de 264 pozitif vaka belirlendi. Karadeniz Bölgesi'nde faaliyetlerine devam eden filyasyon ekipleri, son zamanlarda kovid-19'un en çok cenaze namazları, başsağlığı ve aile içi ev ziyaretlerinde yayıldığını belirledi. Bölgede geçen haftalarda etkili olan sıcak havalarla beraber sahiller, parklar ve toplu yerlerde oluşan kalabalıklarında vaka sayılarının artmasına yol açtığı olduğu tespit edildi.



3

Vaka sayılarının oransal açıdan en fazla olduğu şehirler sıralamasında birinci sırada olan Trabzon'da İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından ek önlemler alınmaya başlandı.



4

Şehirde salgının cenaze namazları ile taziye ziyaretleri ile yayıldığının tespit edilmesinin ardından cenaze namazlarının en çok otuz kişi ile kısıtlandırılarak kılınmasına karar verildi.



5

Görevliler, cenaze evlerinde akşamları toplu bir şekilde bir araya gelinmeler ile aile içi görüşmelerden kaçınılması hususunda uyarı yaptı. Şehirde bilhassa kırsal bölgede kaymakamlıklar ile muhtarlıklar ve emniyet güçleri aracılığıyla kontroller sıklaştırıldı.



6

Sağlık Bakanlığı'nın 2020'nin kasım ayında pozitif vaka sayılarında kırmızı alarma geçtiği şehirler arasında Trabzon’u açıklamasının akabinde vaka sayılarında bu güne dek gerilemeler yaşandığını ifade eden Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Sağlık Bakanımızın hafta başında açıklamış olduğu verilerde bölgemiz ön plana çıktı. Trabzon’da bölge genelinde ilk sırada yer aldı.



7

Biz pandemi süreci başladığı günden itibaren bilim kurulunun tavsiyeleri ve bakanlığımızın almış olduğu kararlar çerçevesinde ilimizde etkin bir denetimi uyguluyoruz.



8

Biz yaz mevsimini çok güzel geçirdik. Vaka sayılarımız çok düşüktü. Vaka sayılarımız kasım ayı başında çok yükselişte oldu, Arak ayı sonuna kadar. Türkiye genelinde aslında pikler vardı. Bizde de o sıralarda artışlar gözlemlendi. Aldığımız etkin denetimler ve kararlar çerçevesinde aralık ayı sonuna doğru vaka sayılarımızda düşüşler yaşanmaya başladı. Düşüş halen daha devam ediyor. Evet, şu anda Türkiye genelinde birinci sıradayız ama aralık ayı itibari ile yükselen vaka sayılarının en yüksek olduğu o döneminden düşüşler halen daha devam etmekte” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr