Fahrettin Koca, Süleyman Soylu İle Tartıştıkları İddiasına Cevap Verdi

Geçtiğimiz günlerde sokağa çıkma yasağının yanlış uygulanması nedeniyle, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tartıştığı iddia edildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Koca, iddiaların doğru olmadığını dile getirdi.

15.04.2020-09:20 - (Son Güncelleme: 15.04.2020-09:05) Fahrettin Koca, Süleyman Soylu İle Tartıştıkları İddiasına Cevap Verdi

Geçtiğimiz hafta cuma akşamı alınan karar kapsamında hafta sonunu kapsayacak şekilde 31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu kararın ardından insanlar sokağa akın ederken, karar tartışma konusu olmuştu. Sorumluluğu üzerine alan Soylu görevinden istifa ederken, istifası kabul edilmedi ve görevine devam etme kararı aldı. 

"BAŞKA BİR GÜNDEMİMİZ OLAMAZ"

Dün gündemde yer alan haberlerde ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sokağa çıkma yasağı uygulaması nedeniyle tartışma yaşadığı iddia edildi. Dün Bilim Kurulu toplantısının ardından Koca, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Bugün bazı köşe yazarları sizin İçişleri Bakanı ile tartıştığınızı ve hatta istifaya kadar gittiğinize dair yazıları oldu. Bu iddialar doğru mudur?" şeklindeki soruya cevap veren Koca, "Bu iddiaların doğru olmadığının altını özellikle çiziyorum. Vatandaşlarımız, Türkiye'yi bu kadar etkileyen salgınla mücadeleye odaklanmamızı bekliyor. Biz salgınla mücadeleye 1 milyon 100 bin kişiye yakın sağlık ordumuzla kendimizi adamış durumdayız. Başka bir gündemimiz olamaz." dedi.

"MÜCADELE ARKADAŞLIĞI YAPTIK"

Cuma günü ile ilgili de değerlendirme yapan Koca, "Cuma günü yaşananlarla ilgili benim farklı bir şey söylemem gerekmiyor. Cuma günü alınan karar hükümetin bir kararı. Sayın İçişleri Bakanımız ile hem deprem hem corona mücadelesine, yani salgında bu dönemde birlikte mücadele arkadaşlığı yaptık. Ben Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar günü de görüştüm. Pazartesi bakanlar kurulunda görüştüm. Sayın Süleyman Bey zaten gerekli açıklamaları kamuoyuna şeffaf bir şekilde yaptı. Benim buna ilave edilecek herhangi bir sözümün olmadığını söylüyorum." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal