Fahrettin Koca: ‘Sputnik V’ Aşısına Acil Kullanım Onayı Verildi

Sağlık Bakanı Koca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun 'Sputnik V' aşısının acil kullanımına onay verdiğini belirtti.

30.04.2021-15:37 - (Son Güncelleme: 30.04.2021-16:04) Fahrettin Koca: ‘Sputnik V’ Aşısına Acil Kullanım Onayı Verildi

Koronavirüsle mücadelede aşı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Sağlık Bakanı yaptığı son dakika açıklamasında, 'Sputnik V' aşısının acil kullanımına onay verildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda Sputnik V aşısının acil kullanımına onay vermiştir. İki ülke için hayırlı olmasını dilerim. Böylece üçüncü aşı olarak Sputnik V aşısı da ülkemizde kullanıma girecek.’ açıklamasında bulundu.

Bakan Fahrettin Koca, 'Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda Sputnik V aşısının acil kullanımına onay vermiştir. İki ülke için hayırlı olmasını dilerim. Böylece üçüncü aşı olarak Sputnik V aşısı da ülkemizde kullanıma girecek.’ dedi

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda Sputnik V aşısının acil kullanımına onay vermiştir. İki ülke için hayırlı olmasını dilerim. Böylece üçüncü aşı olarak Sputnik V aşısı da ülkemizde kullanıma girecek.

SPUTNİK V İÇİN ‘BULK’ ÇÖZÜMÜ

Aşı sorunun çözümü için önümüzdeki aylarda Türkiye’de üretimi yapılacak Rus aşısı Sputnik V’e ‘bulk’ çözümü getirildiği öğrenildi. Rus aşısının Türkiye’de üretiminden önce, Mayıs ayında ‘bulk’ olarak getirilmesi, şişelenip vatandaşa hızla uygulanması planlanıyor. Aşıların ‘bulk’ şeklinde olmasının aşılama hızını artıracağı da yetkili makamların ele aldığı konular arasında. ‘Bulk’ aşıların küçük tanklarda gönderilmesi demek ve yine 2-8 derece korunarak ülkeye ulaşıyor. Türkiye’de dolum yapabilecek çok sayıda firma var. Koronavirüsten önce de birçok ilaç firması aşı ve ilaç dolumlarını zaten Türkiye’de yapıyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal