Fahiş fiyat uygulayan emlakçılara ve ev sahiplerine ağır ceza!

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında deprem bölgedeki ailelerin göç ettiği şehirlerden Konya’da ev kiralarına fahiş fiyat uygulayan emlakçılara ve ev sahiplerine 100 bin liraya kadar ceza uygulanacak.

23.02.2023-12:52 - (Son Güncelleme: 23.02.2023-15:35) Fahiş fiyat uygulayan emlakçılara ve ev sahiplerine ağır ceza!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin sonrasında, deprem bölgelerinde yaşayanlar başka illere göç etti. Bu illerden biri olan Konya’da bazı ev sahipleri ve emlakçılar, ev kiralarında yüzde 30 ila 40 arasında değişen fiyat artışına gitti.

100 bin lira cezai işlem

Konya Ticaret İl Müdürlüğü, yaşanan bu olaylar karşısında çalışma başlattı. İl Müdürlüğü, ev kiralama yanı sıra gıda, temizlik ürünleri, çocuk bezinde fahiş fiyata verilmesiyle gelen şikayetlerle ilgili incelemelerde bulundu.  Hazırlanan tutanaklarda Ticaret Bakanlığı’nın Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na gönderiliyor. Kurul tarafından fahiş fiyat belirlenmesi halinde bu şahıslara 100 bin liraya kadar cezai işlem uygulanacak.

Kiralarda fahiş fiyat

Bazı internet sitelerinde kiralık ilanlarının depremlerden hemen ardından yayınlandığı ve bazı ilanlarda fahiş fiyatlar göze çarpmakta. Emlak uzmanları, bazı semtlerde kirası 5 bin lira olan evlerin 7 bin liraya, 7 bin lira olan evlerin ise 10 bin liralara yükseldiğini belirtiyor.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal