Fado’nun Kralı Camane 17 Mart’ta Sahne Alıyor

Amália Rodrigues’ten bu zamana en başarılı Fado şarkıcısı olarak kabul gören, albümleri herkes tarafından sevilen Camané 17 Mart’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda müzik severlerle buluşacak.

25.02.2020-17:34 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-13:42)  Fado’nun Kralı Camane 17 Mart’ta Sahne Alıyor

Portekiz ezgilerinin bilinen ismi Camané, çok sayıda Fado sanatçısının tam tersine Fado söylenen bir evde dünyaya gelmedi. Her şey 7 yaşındayken başladı. Grip yüzünden evden çıkamayan Camané, canı sıkılınca evin ücra bir yerinde kullanılmayan kayıt koleksiyonunu incelemeye koyuldu. Hastalandığı gün dinlediği kayıtla birlikte Fado’ya gönülden bağlandı. Amatör olarak kaltıldı bir yarışmada elde ettiği dereceyle “Fado söyleyen küçük dahi çocuk” seslenilmeye başlandı.

FADO'YU SEVDİRMEYE DEVAM EDİYOR

Camané’nin duygusal sesi, yumuşak, etkileyici ve tılsımlı bir duruma evrildi. O günden bugüne kendi sesinin peşinde bir Fado sanatçısı kimliğiyle sanat yaşamına devam eden Camané’nin şarkıcı-yazar Jose Mario Branco’yla bir araya gelmesi her ikisinin de en tepeye yükselmesine olanak sağladı.

Son albümünü 2017 yılında ortaya çıkaran Camané Canta Marcenerio’yu Fado sevenlerle sundu. Fado’nun kralı Camané, Avrupa, Amerika ve Asya’daki konserlerini vermeyi sürdürüyor.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal