Fadik Sevin Atasoy Kimdir?

1Ekim 1975 tarihinde Fadik sevin Atasoy, Ankara'da dünyaya gelmiştir. Fadik Sevin Atasoy kimdir: 44 yaşında Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Fadik Sevin Atasoy hangi projelerde rol almıştır? Fadik Sevin Atasoy’un ailesi kimdir? İşte Fadik Sevin Atasoy ile ilgili merak edilen soruların cevapları...

14.07.2020-13:02 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-13:00) Fadik Sevin Atasoy Kimdir?

Fadik Sevin Atasoy, Sönmez Atasoy ve Emel Göksu’nun çocuğudur. İsmini babasının o doğduğunda sahnelediği Fadik Kız adlı tiyatro oyundan almıştır. Fadik Sevin Atasoy kimdir: Dört yaşındayken Selçuk Tiyatro Festivali'nde Teneke adlı oyunda rol almış ne 4 yaşındayken sergilediği oyunculuğu ile En İyi Oyuncu ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Fadik Sevin Atasoy, TRT çocuk programlarında sunuculuk yapmıştır. İlkokula başlayana kadar ailesiyle birlikte turnelere gitmiş ve sahne arkasında yetişmiştir.

Fadik Sevin Atasoy kimdir: Üniversite eğitimine başlarken öncelikle Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kazanmış fakat daha sonra Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü sınavlarında birinci olup burs kazanınca buraya geçmiş ve buradan mezun olmuştur. Yine Bilkent Üniversitesi'nde burslu olarak yüksek lisans yapmıştır. Fadik Sevin Atasoy, oyunculuk alanında diksiyon ve fonetik üzerine tez yazmıştır.

Fadik Sevin Atasoy’un annesi devlet tiyatro sanatçısı Emel Göksu’dur. İbrahim Eren Keleş isimli Devlet Opera ve Balesi bale sanatçısı erkek kardeşi de bulunmaktadır. Kendisi de devlet tiyatrolarında görev almıştır.

Fadik Sevin Atasoy'un Kariyeri

Fadik Sevin Atasoy İngiltere, Bulgaristan, Fransa ve Rusya'da tiyatro eğitimi almıştır. İngilizce, İtalyanca, Almanca, Fransızca ve Bulgarca dillerini konuşabilmektedir. Bulgaristan Devlet Tiyatrosu’nda Carmen'i oynamış ve tiyatro yönetmenliği yapmıştır.

Fadik sevin Atasoy, Haluk Bilginer ile birlikte Oyun Atölyesi'nde Moliere'nin Cimri isimli oyununda rol almıştır.

2000-2005 yılları arasında Antalya Devlet Tiyatrosu'nda oyunculuk ve müdür yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir.

Fadik Sevin Atasoy 2008 yılında Sönmez Atasoy yönetiminde, Amerika'da yaşayan bir grup Türk sanatçı ile birlikte New York Şehri Türk Amerikan Sanat Topluluğu’nu kurmuştur. Topluluğun ilk oyunu Kanlı Nigâr, Broadway Town Hall Tiyatrosu'nda oynandı.

Fadik Sevin Atasoy tiyatronun yanında dizi ve filmlerde de yer almıştır. Bizim Evin Halleri, Serseri Aşıklar, Dudaktan Kalbe, Avrupa Yakası, Beyaz Melek, Aynadaki Düşman, Mavi Pansiyon, Zeynep'in Sekiz Günü, Sev Kardeşim, Döngel Kârhanesi gibi bir çok dizi ve filmde rol üstlenmiştir.

Fadik Sevin Atasoy’un Ödülleri

2005 yılında Altın portakal Film Festivali’nde O Şimdi Mâhkum projesindeki performansıyla en iyi yardımcı kadın oyuncu seçilmiştir. 2008 yılında Ankara Uluslararası Film Festivali’nde Zeynep'in Sekiz Günü projesindeki performansı ile En İyi Kadın Oyun ödülünü almıştır. 2011 yılında New York Üniversitesi Tisch-First Run Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu, 2012 yılında World Consumer Academy'de Yılın En Kaliteli Oyuncusu ödülünü almaya layık görülmüştür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal