Facebook, Soğan Fotoğraflarını +18 Olarak Değerlendiriyor

Sosyal medya platformu Facebook’un yapay zekası bir markanın paylaştığı soğan fotoğraflarını cinsellikle ilişkilendirince kullanıcıların diline düştü.

08.10.2020-14:19 - (Son Güncelleme: 08.10.2020-14:21) Facebook, Soğan Fotoğraflarını +18 Olarak Değerlendiriyor

Facebook, pornografik ve cinsellik içeren görüntüleri engellemek ve platformdan kaldırmak için yapay zekayı kullanıyor. Ancak yapay zeka algoritmasının verdiği kararlar bazen hayrete düşürebiliyor. Son olarak Kanada merkezli bir tohum firması, Facebook üzerinden reklam yayınladı. Facebook, hasır sepet içerisindeki soğanları cinsel içerikli buldu ve reklamı yayından kaldırdı.

SOĞAN FOTOĞRAFI TAHRİK EDİCİ BULUNDU

Gerekçe olarak ise reklamın "tahrik edici olduğu" savunuldu. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan firmanın yöneticisi Jackson McLean, soğan tohumlarının ambalajındaki görselin Facebook'un reklam kurallarına aykırı bulunduğunu ve bu nedenle platformda ürünün reklamını yapamadıklarını bildirdi.

“BUNUN İÇİN AKTİF BİR HAYAL GÜCÜ LAZIM”

Bu bildirim karşısında yapılabilecek tek şeyin gülmek olduğunu aktaran firma sahibi, "Sadece komik olduğunu düşündüm. Bu görsele bakıp cinsel bir çağrışım çıkarmak için epey aktif bir hayal gücünüz olması lazım" ifadelerini kullandı.

"BUNLAR SADECE SOĞAN"

Kararın büyük olasılıkla algoritma tarafından verildiğini söyleyen McLean, şirketin, 'açıkça cinsellik içeren' nitelemesine itiraz edeceğini bildirdi ve "Umarım bu kez reklamı gerçek bir insan değerlendirir ve görselin hiç de cinsellik içermediğini görür. Bunlar sadece soğan" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal