Facebook onay kodu neden gelmiyor, çözüm yolları nelerdir? Facebook giriş kodu gelmeme çözüm yolları

Facebook kullanıcılarının karşılaştığı sorunlardan olan giriş kodunun gelmemesi üzerine konu hakkında araştırmalar başladı. Facebook giriş kodu neden gelmiyor, sorun çözüldü? sorularına yanıt aranmaktadır. Cep telefonuna Facebook kodu neden gelmiyor, çözüm yolları nelerdir? İşte detaylar...

22.06.2022-20:15 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-20:15) Facebook onay kodu neden gelmiyor, çözüm yolları nelerdir? Facebook giriş kodu gelmeme çözüm yolları

Dünya üzerinde en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından olan Facebook geniş kapsamlı olduğundan birçok kitleye hitap etmektedir. Uygulamayı kullanmak için öncelikle kayıt yaptırılması gerekir. Fakat kayıt olmak isteyen kullanıcıların cep telefonuna gelmesi gereken kod gelmediğinden sorunun çözümü için vatandaşlar araştırmaya başladı. Facebook kayıt kodu neden gelmiyor? Facebook kod sorunu çözüldü mü?

Facebook kodu nedir?

Facebook hesabınızda yeni bir ayar değişikliği ya da farklı yerden giriş yapıldığında uygulama sizin olduğunuza emin olmak adına cep telefonuna kod göndermektedir. Gelen kodun girilmesi halinde işlem tamamlanır ve sizin olduğunuz doğrulanır.

Fakat son günlerde bazı nedenlerden dolayı Facebook onay kodu gelmemektedir. Bu nedenden ise hesaplarda doğrulama yapılamadığından giriş yapılamıyor. Facebook'tan onay kodu alamayanlar ise yardım almak için araştırmalara başladı.

Facebook onay kodu neden gelmiyor?

Facebook onay kodu neden gelmiyor?

- Cep telefonunuzda sorun olup olmadığını kontrol edin

- Kısa zaman içerisinde başka operatöre geçiş yapıldıysa tarz değişikliğinden aksaklıklar yaşanabilir

- Sim kartı değişikliği yapan kişiler 72 saat boyunca hat üzerinden mesaj akışı gerçekleşmemektedir. Bu nedenle ise operatör ile iletişime geçiniz.

- Bazı android telefonlar uygulamalarda gelen mesajları direkt olarak engellemektedir. Bunun yanı sizlerde yanlışlık ile ayarlarla oynamış olabilirsiniz.

Telefonuma Facebook onay kodu gelmiyor çözüm

Yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı telefona mesaj gelmeme durumu yoksa hata teknik olaylardan kaynaklanması mümkündür. Mesaj servisi kapalı ise telefonun kısa mesaj yerinden 'f' yazarak 3266'ya kısa mesaj gönderildiğinde mesaj bildirimi gelmemektedir. Bu sorunun çözümü için öncelikle uygulama üzerinden e posta ile Facebook şifresi yenilemeyi yapınız. Şifre unuttum linkine giriş yaparak e-postaya kod gönderme seçeneği seçilir.

Facebook onay kodu nedir?

Facebook hesabınızı doğrulamak ile ilgili sorunu bildirin formu

Facebook mesaj bildirimini çözmek için https://www.facebook.com/help/contact/283958118330524 bu adres üzerinden sorun bildirim formu doldurulur.

-eposta adresini giriniz

-Cep telefonu operatörünüzü boşluk olan yere yazın

-Cep telefonu numaranızı girin

-Alt kısımda yer alan 'hata mesajı' bölümüne girerek yaşamış olduğunuz sorunu detaylıca anlatınız.

-Size gelen doğrulama kodu giriş yaparken sorun yaşatıyorsa ‘bu telefon kısa süre önce başka bir hesabı doğrulamakta kullanıldı’ seçeneğini seçebilirsiniz.

-Tüm alanların doldurulması yapıldıktan sonra onay kodunun gelmediğine dair kısa bir bilgi verilmesi halinde gönder butonuna basılarak form gönderilir.

Facebook mobil kısa mesaj ile ilgili sorunu bildirin formu

Onay kodunun alınamadığından ötürü doldurulması gereken formlardan birisi de ‘mobil kısa mesajlar ile ilgili sorunu bildirin'dir. https://www.facebook.com/help/contact/352512044767949 bu adres üzerinden gerekli olan formların doldurulması gerçekleşir.

- Sorun başlığı altında yer alan sorunlar arasından 'kısa mesaj alma' seçeneği işaretlenir.

- Alt bölümde yer alan boş yere cep telefonu operatörü yazılır

- cep telefonu girilir

- İletişim e-posta adresi yazan yere aktif kullanılan hesap yazılır

-Türkiye kısmının da işaretlenmesinin ardından göndere basılarak form tamamlanmış olacaktır. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal