13.06.2022-17:03 (Son Güncelleme:14.06.2022-10:03)


1

Fırtına oyuncuyu gözüne kestirdi!

Fırtına oyuncuyu gözüne kestirdi!

Trabzonspor geçen sezon ligi şampiyon olarak tamamlamasının ardından yeni sezon için kolları sıvadı. Bordo mavililerde bu anlamda transferde gündeme oldukça sürpriz isimler geliyor. Bordo mavililer etkili yıldızları transfer ederek gelecek sezon için her kulvarda başarılı bir kadro kurmak istiyor. Bu doğrultuda gündeme gelen son isim ise Kuzey Makedonyalı yıldız Alioski oldu. Şampiyon Trabzonspor'da takımın teknik direktörü Abdullah Avcı'nın istediği oyuncu için yoğun bir mesai başladı.



2

Futbolcunun hayatı

Futbolcunun hayatı

Alioski 12 Şubat 1992 tarihinde Kuzey Makedonya'nın Prilep şehrinde doğmuştur. Futbol hayatına İsviçre'nin Young Boys takımının altyapısında başlayan Alioski ardından İsviçre'nin bir başka takımı olan FC Schaffhausen'in yolunu tuttu. Buradan ise İsviçre'nin bir başka takımı olan FC Lugano'nun yolunu tuttu. Lugano'da sergilediği performansla futbol dünyasının dikkatini çeken oyuncu 13 Temmuz 2017 tarihinde ise İngiliz ekibi Leeds'in yolunu tuttu.



3

Leeds sonrası kariyeri

Leeds sonrası kariyeri

Leeds'den ise 28 Temmuz 2021'den ayrılan oyuncu sonrasında Suudi Arabistan ekibi Ahli'ye transfer oldu. Şimdilerde takımından ayrılması gündemde olan yıldız sol bek ile Şampiyon Trabzonspor'un ilgilendiği aktarılıyor. Ortaya çıkan gelişmeler ise taraftarları oldukça heyecanlandırmış durumda.



4

Hangi mevkide oynuyor?

Hangi mevkide oynuyor?

Alioski'nin ana mevkisi sol bek olmakla beraber orta sahanın solunda ve orta sahanın sağında görev alabilmektedir. Futbolcu bu anlamda çok yönlülüğü ile dikkatleri üzerine çekmektedir.



5

Hangi takımda oynuyor?

Hangi takımda oynuyor?

Trabzonspor'un transfer listesinde olan Alioski, Suudi Arabistan ekibi Ahli'de forma terletmektedir.



6

Hangi takımlarda oynadı?

Hangi takımlarda oynadı?

Futbolcu kariyerinde sırasıyla Young Boys, FC Schaffhausen, FC Lugano, Leeds ve Ahli takımlarında oynamıştır. Ayrıca Kuzey Makedonya Milli Takımı'nın güncel oyuncusudur.



7

Nerelidir?

Nerelidir?

Alioski Kuzey Makedonyalıdır. Ayrıca Kuzey Makedonya Milli Takımı'nın güncel futbolcusudur.



8

Kariyerinde kaç golü vardır?

Kariyerinde kaç golü vardır?

Trabzonspor'un yıldız futbolcusu kariyeri boyunca çıktığı 424 karşılaşmada 61 gol atmıştır ve 54 asist yapmıştır.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR