Ezan Okunurken Namaz Kılınır mı?

Ezan okunurken namaza başlanır mı sorusu çok soruluyor. Peki, ezan okunurken namaza devam edilir mi? Ezan okunmadan namaz kılınır mı?

25.05.2018-17:18 - (Son Güncelleme: 23.01.2022-15:19) Ezan Okunurken Namaz Kılınır mı?

Ezan sırasında veyahut ezandan önce o vaktin namazının kılınıp kılınmayacağı halk tarafından sürekli sorulmakta ve tartışılmaktadır. Birçok sohbette ezan okunduğunda namazın bozulduğu söylenirken, bazı insanlarsa bozulmayacağını, kabul olacağını söylüyor.

EZAN OKUNMADAN NAMAZ KILINIR MI?

Namazın farzlarına bakacak olursak vaktin girmiş olması gerekir. Örneğin ikindi namazı vakti girmeden kılamayız. Namazların kılınma zamanları vaktin girmesi ile başlar, bir sonraki namazın vaktinin girmesi ile de biter.

EZAN OKUNURKEN NAMAZA BAŞLANIR MI?

Ezanı dinleyip, ezan bittikten sonra namazı kılmak çok daha güzel olacaktır. Ezan bitmeden namaz kılmaya başlayan kimsenin namazı geçerlidir.


EZAN OKUNURKEN NAMAZ KILINIR MI?

Namazı eda edebilmek için önemli olan o namaz vaktinin girmiş olmasıdır. Vakit girdikten sonra ezan okunurken ya da ezan okunmadan namaz kılmakta bir sorun yoktur ve namaz kabul olur.

EZAN OKUNURKEN NAMAZA DEVAM EDİLİR Mİ?

Namaz kılınırken namaz vaktinden çıkılmışsa namaz bozulmaz, namaza devam edilebilir. Alimler, namazın vaktin içinde kılınmaya başlandığını kabul edip namazın kabul olacağı görüşündedir.

SABAH NAMAZI GÜNEŞ DOĞDUKTAN SONRA KILINIR MI?

Sabah namazı, güneş doğmadan önce kılınması gerektiğini söyleyen alimler vardır. Güneşin namaz sırasında doğmaya başlaması, Ebu Hanife tarafından caiz değildir olarak tanımlanır. Hz. Peygamber ise sabah namazının bir rekatının bile güneş doğmadan önce başlanmasının namazın kabul olacağı anlamına geldiğini söyler.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal