Eyüpsultan'daki Tarihi Mezarlıklara Yönelik Açıklama

Eyüpsultan Belediyesi'nden, ilçede yer alan tarihi mezarlıkların zarar gördüğü yönünde kamuoyunda gündeme gelen haberlere ilişkin bir konuşma yaptı.

03.09.2019-16:34 - (Son Güncelleme: 03.09.2019-16:15) Eyüpsultan'daki Tarihi Mezarlıklara Yönelik Açıklama

Eyüpsultan Belediyesi'nin yapmış olduğu konuşmada, son günlerde Eyüpsultan'da yer alan tarihi mezarlık ve İstanbul'daki bazı mezarlıklar hakkında birçok haberlerin sözkonusu olduğunu söyledi.

Genellikle mezarlık sahaları ve tarihi mezarlıkların tahribatıyla alakalı haberlerin kamuoyunun dikkatini çektiğini belirten konuşmada, bugün de bazı medya kuruluşlarında Eyüpsultan Mezarlığı'nda tarihi eser olarak tescillenmiş binanın yerine mezarlık olduğu haberinin bulunduğunu vurguladı.

Mevzu bahis olan bu iddiaların  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bilgisine sunulduğu bildiride, "İstanbul'un tarihi mezarlıkları her şeyden önce kentin hafızası niteliğindedir. İstanbul tarihinin en büyük kanıtları olan, şehrin tarihine ve kimliğine yön vermiş şahısların tarihi kanıtları olmalarının yanı sıra kültürel ve sanatsal anlamda da büyük değer taşıyan tarihi mezarların korunması İstanbul Büyükşehir Belediyesi açısından büyük önem taşımaktadır." diye konuşuldu.

Açıklamada, İstanbul'un tarihi ve kültürüyle korunup kollanması gereken bir açık müze olduğu, bu müzenin en önemli eserlerinin başında da tarihi mezarlıkların geldiği belirtilerek, şunlar eklendi:

"Bu hassasiyetle, koruma altında bulunan tarihi mezarlıklarda bulunan mezarların son günlerde gündem olmuş örnekleri dışında Eyüp, Aşiyan, Kozlu, Seyyid Nizam, Edirnekapı, Zincirlikuyu mezarlıklarında meydana gelen bazı uygulamalar ve tahripkar sonuçlar üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından başlatılan inceleme çalışmaları sürdürülmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un koruma altında bulunan tarihi mezarlıklarının korunması hususunda azami gayreti gösterecektir. Bugün medyaya yansıyan iddia da İmamoğlu'nun söz konusu teftiş talimatı içinde yer alan uygulamalar arasındadır. Teftişin bitmesi sonrası da kamuoyuna ayrıca bilgilendirme yapılacaktır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal