EYT’lilere promosyon müjdesi: Bankalar kesenin ağzını 25 bin liraya kadar açıyor

2 milyonun üzerindeki EYT’li vatandaşlar, kendilerini emekli edecek düzenlemenin bir an önce yasalaşmasını ve maaşlarının hesaplarına yatmasını bekliyor. Öte yandan bankalar da EYT düzenlemesinin yasalaşması öncesinde hazırlıklara başladı. Buna göre EYT ile emekli olacak vatandaşlara 25 bin TL’ye kadar promosyon teklifleri sunulacak.

12.01.2023-09:35 - (Son Güncelleme: 12.01.2023-17:41) EYT’lilere promosyon müjdesi: Bankalar kesenin ağzını 25 bin liraya kadar açıyor

Daha fazla müşteri kazanmak isteyen bankalar, yaklaşık 2 milyon EYT’linin resmi olarak emekli olacağı tarihi bekliyor.  2 milyonun üzerindeki EYT’li vatandaşlar, kendilerini emekli edecek düzenlemenin bir an önce yasalaşmasını ve maaşlarının hesaplarına yatmasını beklerken, bankalar da EYT’liler için promosyon kampanyası hazırlıklarına başladı. Buna göre EYT ile emekli olacak vatandaşlara 25 bin TL’ye kadar promosyon teklifleri sunulacak. 

Bankalar kesenin ağzını açtı

Temmuz 2022’de başlayan emekli maaş promosyon yarışı, Aralık ayına kadar sürmüş ve son güncellemelerle birlikte emeklilerin alacakları promosyon miktarı ek ödemelerle beraber 7.500 TL’ye yükselmişti. Şu anda ise yeni bir iddiaya ortaya atıldı. İddiaya göre bankalar EYT’li vatandaşları müşterisi yapmak için 25 bin TL’ye varan promosyon teklifleri hazırlıyor.

EYT Promosyon Son Dakika

Tek tek açıklayacaklar

Önümüzdeki günlerde bu rakamların bankalar tarafından tek tek açıklanması bekleniyor. EYT'lilerin ise promosyon rakamı konusunda pek çok tahmini var.

ATV Ana Haber'e konuşan EYT'li bir vatandaş en az 10 bin liralık emekli maaş promosyonu beklediğini dile getiriyor. Bir başka emekli adayı ise 15 bin lira verileceğini düşündüğünü ifade ediyor.

EYT promosyonları ne zaman yatar?

EYT'liler için promosyonun ne zaman verileceğine dair değerlendirmede bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, "20 bin, 25 bin liralara çıkacağına dair bir çok duyum alıyoruz. EYT kanunu çıkar çıkmaz biz promosyonu hak ettik diye bir şey söz konusu değil. Emekliliği hak ettikten sonra maaşınızın yatmış olması ve aradan en az 3 gün geçmesi gerekiyor" dedi.

EYT Promosyon Son Dakika-1

2023 güncel emekli promosyon ödemeleri ne kadar?

Özel bankalarda ek artışlarla beraber promosyon miktarı 7.500 TL'ye kadar veriliyor. Kamu bankalarında ise 5.500 ila 7.500 lira arasında maaş alanların 3.500 TL, 7.501-10.000 TL maaş alanların 4.500, 10 bin TL ve üzerinde maaş alanların ise 5.000 TL emekli maaş promosyon hakkı bulunuyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal