EYT’liler ilk maaşı ne zaman alacak? EYT maaşları Nisan’a yetişir mi? EYT maaşlarında kritik 31 Mart detayı

Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşan EYT’ye başvuru yapanların sayısı her geçen gün artıyor. EYT’liler ilk maaşlarını Nisan ayında alıp alamayacaklarını öğrenmek için gelişmeleri takip ediyor. Peki EYT’liler ilk maaşı ne zaman alacak? EYT maaşları Nisan’a yetişir mi? İşte tüm detaylar...

30.03.2023-17:25 - (Son Güncelleme: 30.03.2023-17:25)

2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolunu açan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte vatandaşlar için başvuru süreci başladı. E-Devlet veya SGK binaları üzerinden başvuru işlemlerini tamamlayan EYT’liler ilk maaşlarını alacakları günü beklemeye başladı. Maaşlarını Nisan ayında alıp alamayacaklarını öğrenmek isteyenler konu hakkındaki son dakika gelişmelerini internet üzerinden takip ediyor. Öte yandan EYT’de kritik 31 Mart detayı dikkatleri çekiyor. 

EYT maaşları Nisan’a yetişir mi?

Ekonomist Muhammet Bayram, Mart ayı sonuna kadar başvuru yapan EYT’lilerin ilk maaşlarını Nisan ayında yapabileceğini kaydetti. Bayram, EYT’lilerin Nisan ayında sadece maaşlarını değil, bayram ikramiyelerini de cebine koyacağını dile getirdi.

EYT’liler ilk maaşı ne zaman alacak?

SSK’dan emekli olanlar için tahsis numarasının son rakamı 9 olanlar 17 Nisan’da, 7 olanlar 18 ’Nisan’da, 5 olanlar 19 Nisan’da 3 olanlar 20’sinde,1 olanlar 21’inde, 8 olanlar 22’sinde, 6 olanlar 23’ünde, 4 olanlar 24’ünde, 2 olanlar 25’inde ve son olarak 0 olanlar 26 Nisan’da ödemelerini alacak.

EYT İlk Maaş

Bağ-Kur’dan emekli olanlar için tahsis numarası 9,7,5 olanlar önümüzdeki ayın 25’inde, Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sında, Tahsis numarası son rakamı 8, 6, 4 olanlar ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2,0 olanlar ayın 28'inde ödemelerini alacak.

31 Mart detayı

Nisan ayında maaşlarını almak isteyenlerin 31 Mart’a kadar başvuru işlemlerini tamamlaması gerektiğini vurgulayan Bayram, ‘’EYT'liler nisan ayında maaş alabilmek ve bayram ikramiyesi alabilmek için önemli bir nokta var o da 31 Mart. Eğer 31 Mart tarihinde emeklilik başvurusu yaparlarsa bu katmerli maaştan faydalanabilecekler.’’ ifadelerini kullandı.

Bayram, Nisan ayında maaşlarını alamayanların Mayıs ayında çift maaş alacağını söyleyerek sözlerini noktaladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal