EYT'den son dakika bilgisi geldi! 5 aşamalı olarak emekli olma seçenekleri sunuldu! Emeklilikte Yaşa Takılanlar için flaş gelişme

3600 ek göstergenin tamamlanmasının ardından milyonların beklediği EYT gündeme geldi. EYT için araştırmalar devam ederken son dakika gelişmeleri yayınlandı. 15 Ocak'ta yürürlüğe girecek olan EYT 5 aşaması için zaman azaldı. Herkes emekli olabilecek. İşte detaylar...

22.06.2022-22:38 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-22:38) EYT'den son dakika bilgisi geldi! 5 aşamalı olarak emekli olma seçenekleri sunuldu! Emeklilikte Yaşa Takılanlar için flaş gelişme

Emekli olmak her çalışanın hayali olurken yaşa takılanlar ise zaman geçirmek için çalışma hayatına devam ediyor. Bu nedenle milyonların sesi olacak EYT için çalışmaların hız kazanarak devam etmesi ve oradan gelecek karar üzerine yüzlerin gülmesi bekleniyor. EYT'de yeni gelişme belli oldu. 5 aşamalı olarak belirlenen yol haritası haberimizde. İşte, EYT hakkında verilen son karar

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması

Son dönemlerde çalışmaların hızlanmasıyla beraber Emeklilikte Yaşa Takınlar için Çalışma Bakanı Vedat Bilgin önemli açıklamalarda bulundu. EYT üzerine çalışmalar devam ederken TC emekçilerini koruyacak haklar üzerinde düzenlemeler yapılacaktır.

Vedat Bilgin EYT açıklaması

1- Kimlerin yararlanacağı tespit edilecek

Kişiler hakkında araştırmalar başlarken kimin hangi haklara sahip olduğu belirlenmesi halinde ise yasanın çıkması halinde o kişiler hakkında hemen emeklilik işlemleri başlatılacaktır. Emeklilikte Yaşa Takılanlar 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde ilk kez sigortalı olarak çalışmaya başladıysa, yıl v prim şartı yerine getirilse de yaşı tutmayanlar için bu yasa düzenlemesi yapılacaktır.

2- Emeklilik için şartlar belirlenecek

Gerekli araştırmalar yapılırken emekli olmak için gereken yaş koşulunun da incelenmesi gerekir. Primini ve yılını dolduran kişilerde herhangi bir şarta bakılmadan emekli olmaları için süreç başlatılacaktır. Son dönemlerde belirli bir yaş üstü için emekli olma imkanları da doğmaya başladı.

3- Mali boyutu çıkartılacak

EYT ile ilgili 5 milyon kişi hakkında çalışmaların yapıldığı bildirilirken henüz net bir rakam belirlenmedi. Farlı kurumlarda sigortalı çalışanların olduğundan binlerce insan bu haberi bekliyor. Bu bağlam da ise kaç kişinin emekli olacağı belli olurken alacakları maaşlarda belirlenecek.

EYT son durum

4- Uygulama usulleri ortaya konulacak

Bu süreç içerisinde uygulama hakkında gerekli tespitlerin yapılarak hak sahiplerinin belirlenmesi gerekir. Hak sahiplerinin emeklilik aşamasındaki usul ve esasların tespit edilmesinin büyük önemi vardır.

5- Tasarı meclise sunulacak

EYT üzerinden yapılan çalışmaların sonuçlanmasıyla birlikte uygulanın çalışması için yasal çalışmalar yapılması gerekmektedir. Yasa işleminin başlaması için öncelikle taslak metninin oluşturulması ve bunun ise meclis masasına yatırılması gerekir. Meclis'ten gelecek karar üzerine uygulama çalışır hale gelecektir. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal