EYT yasası çıktı mı? Emeklilikte yaşa takılanlar için son durumlar neler? Emeklilik hayali olanlar için son gelişmeler!

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar ve emekli olmak isteyenler EYT yasasının çıkıp çıkmayacağını merakla araştırıyor. Peki EYT yasası çıktı mı? EYT ile ilgili hangi açıklamalar yapıldı? İşte tüm detaylar haberimizde.

16.04.2022-12:40 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-12:40) EYT yasası çıktı mı? Emeklilikte yaşa takılanlar için son durumlar neler? Emeklilik hayali olanlar için son gelişmeler!

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar her geçen gün EYT yasası ile ilgili yasanın çıkıp çıkmadığını araştırıyor. Peki EYT ile ilgili AK Partili yetkililer hangi açıklamalarda bulundu? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EYT yasası ile ilgili açıklamalar

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamaları ise şu şekilde; "Daha önce bahsedilen kadrolarla ilgili geniş çaplı bir çalışma yapılıyor. Bu konuda paydaşlarla birlikte 2 adet toplantı gerçekleştirdik. Bu bir yasal çerçeveye, teklife dönüştürülebilmesi için genel kurulumuza gelecek. 3600 ek göstergeyi de polislerimize mutlaka vereceğiz. Bunun yanında sözleşmeli personelin de durumu ele alınacak ve son olarak emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın durumu değerlendirilecek ve yıl içinde halkla paylaşılacak." "İnsanların konuştuğu ve beklediği tüm konuları masaya yatırırız. Bunların hepsiyle ilgili çalışmalarımızı çok eskiden beri sürdürüyoruz. Halkın gündeminde olup bizim gündemimizde olmayacak hiçbir konu yoktur. Ancak devlet yönetimden bir şey talep etmek farklı bir şey, onu gerçeğe dökebilmek ise farklı bir şeydir. İsteklerin gerçekleşmesi için eldeki imkan, fırsat, öncelikler bu kapsamda değerlendirilir. Yaparken de vatandaşın hayrına sonuçlar alabilmek için çaba sarf edilir. Bu konudan halkımız emin olsun konu epeydir bakanlık gündemindeydi. Konuyu yeterince biliyoruz ve üstüne çalıştık. İnşallah vatandaşın hayrına sonuçlanır.

EYT ne

8 Eylül 1999 tarihinden önce kadın 20 erkek ise 25 yıllık sigortalı ve 5000 gün prim koşulunu yerine getirdiği zaman emekli olabiliyordu. Fakat bu tarihten sonra 4447 İşsizlik Sigortası Kanunu emeklilik yaşı kademeli olarak kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaşa yükseldi. 2008 tarihinde 2. değişiklikle birlikte emeklilik yaşı 2036 tarihinden itibaren yeniden arttırıldı ve kadın ve erkeklerde 2048 yılında 65 yaşa eşitlenecek. Emeklilikte yaşa takılanlar şu vatandaşları kapsamaktadır; 8 Eylül 1999 tarihinden önceki şartları yerine getirmiş herkese emeklilik hakkı sağlanırsa, prim günü ve sigortalılık süresi kriterini yerine getirmiş vatandaşlar yaşa bakılmadan emekli olabilirler. 8 Eylül 1999 tarihinden önce SSK'lı olan kadın vatandaşlar 20, erkek vatandaşlar 25 yıllık sigortalılık ve 5000 gün prim ya da kadın 50 erkek 55 yaşını doldurmuş ise ve en az 5000 prim günü şartını yerine getirdiyse emekli olabiliyordu. BAĞ-KUR'lı kadın vatandaş ise 20 tam yıl erkek vatandaş ise 25 tam yıl prim ödemesi veya kadın vatandaş 50, erkek vatandaş 55 yaşında ise ve 15 tam yıl prim ödemesi sağlandıysa emekli olabiliyordu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal