EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman yasalaşacak? 2023 EYT şartları neler, maaş ne zaman yatacak?

EYT’nin Meclis’e geleceği tarihle ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Emekli olmanın hayalini kuran EYT’liler, düzenleme hakkındaki detayları internet üzerinden araştırıyor. Peki EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman yasalaşacak? 2023 EYT şartları neler, maaş ne zaman yatacak? İşte EYT’de son durum...

28.01.2023-11:01 - (Son Güncelleme: 28.01.2023-11:01) EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman yasalaşacak? 2023 EYT şartları neler, maaş ne zaman yatacak?

Milyonların merak içerisinde takip ettiği EYT düzenlemesinin Meclis’e gelmesi için geri sayım devam ediyor. Konu hakkında hükümet kanadından yeni açıklamalar gelmeye devam ederken, EYT şartları, EYT maaşı ve diğer detaylar, düzenleme kapsamında yer alacak olan emekli adayları tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Peki EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman yasalaşacak? 2023 EYT şartları neler, maaş ne zaman yatacak?

EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman yasalaşacak?

Milyonların merakla beklediği EYT düzenlemesinin Meclis’e geleceği tarih netleşti. Yapılan açıklamalara göre, EYT düzenlemesini içeren yasa teklifi Pazartesi günü Meclis'e sunulacak. EYT için gözler pazartesi gününe çevrildi.

EYT

EYT maaşları ne kadar?

Emekli maaşına yapılan son zam sonrasında en düşük emekli maaşı 5500 TL olmuştu. EYT emekli maaşları ise prim gününe ve mesleklere göre değişkenlik gösterecek.

Bengü TV’de canlı yayına katılan Bilgin, “EYT’lilerin Mart’ın 1’inde ilk maaşlarını alabilecekleri bir düzenleme Meclis’ten çıkacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

EYT şartları nelerdir?

EYT için öncellikli olarak 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi yapılması gerekiyor. EYT'de kadınlar için 20 yıl sigortalılık süresi erkekler için ise 25 yıl sigortalılık süresi gerekiyor. Ayrıca EYT'de 5 bin prim günü süresi bulunuyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal