EYT 2022 yasası ne zaman çıkacak? Hangi şartlar gerekiyor? EYT yasası nedir? Bakan Vedat Bilgin açıkladı!

EYT gelişmeleri oldukça merak konusu oldu. Peki emeklilikte yaşa takılanlar yasası EYT nedir ? Ne zaman çıkacak ? Kimleri ilgilendiriyor. Detaylar haberimizde..

24.04.2022-16:38 - (Son Güncelleme: 24.04.2022-16:38) EYT 2022 yasası ne zaman çıkacak? Hangi şartlar gerekiyor? EYT yasası nedir? Bakan Vedat Bilgin açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Bilgin bey EYT ile ilgili ''Bu tartışmaları bazen Meclis'te de yapıyoruz. Siyasetçilerin bu açıklamaları yapması doğal bir şey. Şu anda gündemimizde bu yok'' diye halka açıklama yapmıştı. Fakat konu ile ilgili açıklamalar ne zaman netlik kazanacak ? 2022 EYT yasası ne zaman çıkacak ? Yasanın çıkması emekliler için önem taşıyor. Merakla bir çözüm olmasını bekliyorlar. Peki bu EYT yasası nedir?

emekliye müjde

EYT ne zaman çıkacak ?

 Türkiye'nin bu sorularına karşı Bakan Vedat Bilgin soruları cevapladı. Emeklinin beklediği o haber geldi. Emeklilere 1100 TL ikramiye vereceğini ve 28-29 Nisanda hesaplarında olacağını belirtti. Bilgin asgari ücret konusuna da değindi. Asgari ücret zammı şuan gündemde olmadığını söyledi.

EYT nedir ? Kimleri kapsıyor ?

 Emekli olmak için gereken üç şart sigortalık süresi, prim ödeme, ve yaş şartı idi. Bu şartları sağlayan herkes emekli olabilcek. Erkek çalışanlar için 25, kadınlarda ise 20 yıl sigorta süresi gerekiyor. Prim ise 5000 güne tebakul ediyor. Emeklilik yaşı şse kadınlar için 58, erkek için 60 olarak belirlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal